• Ted Walker

Veenendaal durft voorzichtig te dromen

VEENENDAAL Beter kon een voetbalmiddag voor voetbalvereniging Veenendaal niet zijn. De ploeg van Arco van Elst won zelf van directe concurrent Dieren en de Veenendalers zagen De Treffers en Candia'66 punten verspelen. Hierdoor staat het slechts drie punten achter de nummer één en durft het al voorzichtig te dromen: ,,Als je zo ervoor staat, mag dat."

Jeroen van der Veer

Na de promotie van vorig jaar gaat Veenendaal op dezelfde voet verder. Ook tegen Dieren liet het weer goed en verzorgd voetbal zien en won het terecht met 0-2. Ondanks dat er zeven spelers ontbraken, kwam het goed voor de dag. 

Debutant Sjoerd Snijders wist na een half uur de eerste treffer te produceren, al ging alle aandacht naar het laatste van de zaterdagmiddag. Luuk van de Lustgraaf bedacht zich in de tweede helft geen moment en schoot vanaf de middenlijn doeltreffend raak. ,,Een schitterende goal", aldus een trotse Van Elst. 

,,We waren vandaag heer en meester", keek de oefenmeester terug. ,,Doordat anderen punten verspelen, doen wij goede zaken. De titel? Laten we gewoon normaal doen, maar we doen leuk mee."