• Ted Walker

VCV woedend op volleybalbond: 'ik walg ervan'

VEENENDAAL Volleybalvereniging VCV is woedend op de bond. Meerdere keren is het duel tussen de Veenendalers en CAS-CRM verplaatst en nog altijd staat het competitieduel niet op de agenda. ,,Het is schofterig dat wij 48 uur van te voren horen dat het niet door kan gaan."

Jeroen van der Veer

In eerste instantie zou het uitduel op 13 januari op het programma staan. Toch was dit niet mogelijk, omdat volgens CAS-CRM de zaal al was verhuurd. Hierdoor werd na veel overleggen het duel verplaatst naar 6 januari, maar ook door die datum ging een streep. ,,Schandalig", spreekt Wouter Pilon woedend. ,,Ik snap niet dat de bond dit kan doen. Ze kijken totaal niet aan het menselijk aspect en denken alleen aan zichzelf."

Doordat 6 januari was afgesproken, vertrok Wouter Pilon eerder van zijn vakantieadres terug naar Nederland en ook had bijvoorbeeld Hugo Rijken zijn dienst op de huisartsenpost verwisseld. Allemaal financieel dure beslissingen, die de volleyballiefhebbers deden. ,,En dan hoor je dat de bond het accepteert dat het duel 48 uur van te voren wordt geannuleerd. Onbegrijpelijk."

Volgens de regels stond de volleybalbond in dat geval wel in zijn recht, maar gaat het voorbij aan de eerdere datum. Op 13 januari zou er niet gespeeld kunnen worden doordat de zaal was verhuurd, maar bewijs daarvan kwam er nooit. ,,Wij hebben meerdere keren om schriftelijk bewijs gevraagd, maar niet gekregen. Het regeltje van 48 uur leven ze wel na, maar de ander niet. Pure willekeur en daar walg ikvan. Het waren allemaal lulverhalen en zo'n bond zorgt ervoor dat het plezier weggaat. Doodzonde. Dit verhaal kent alleen maar verliezers."