• * Archieffoto

    Ted Walker

VCV-vrouwen spelen opnieuw zonder succes een vijfsetter

VEENENDAAL Dit seizoen hebben de volleybalvrouwen van VCV een patent op vijfsetters. Ook tegen Thor in Bergambacht kwam het zo ver en opnieuw gingen de Veenendalers daarin onderuit. 

Jeroen van der Veer

De vrouwen van Peter Spoelstra begonnen zaterdag goed aan de partij en zijn ploeg had de eerste twee sets veel servicedruk. ,,Beide sets gingen we gelijk op met de tegenstander tot ongeveer 20-20. Daarna lukt het in beide sets om nog even extra aan te zetten, waardoor we het verschil maakten en twee keer wonnen met 21-25."

Met een riante 0-2 voorsprong leek het een mooie middag te worden, maar het liep toch anders. De derde set ging met 25-17 verloren en in de vierde ging het tot 18-18 lang gelijk op. ,,Daarna hadden we weer moeite om de servicepass goed te brengen", aldus Spoelstra. ,,Hierdoor gingen veel ballen te makkelijk over het net en Thor kon een hele serie punten achter elkaar maken. We verloren dan ook met 25-18."

Helaas voor de Veenendalers ging ook de allesbeslissende set verloren (15-10), maar de coach is positief gestemd. ,,Het was goed om te zien dat we in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden de eerste twee sets achter elkaar gefocust en geconcentreerd konden spelen. Nu gaan we er aan werken om dat in de volgende wedstrijden ook in sets daarna langer vol te houden."