• Danielle de Louw

VCV-mannen klaar voor het nieuwe seizoen

VEENENDAAL Met een klinkende 4-0 overwinning op eredivisieploeg Nesselande heeft MKB Accountants/ VCV de voorbereiding in stijl afgesloten. Het vertoonde spel gaf vertrouwen voor de eerste officiele wedstrijd van het seizoen, komende zaterdag 24 september om 19.30 uur in Sporthal West tegen Dynamo Apeldoorn 2.

Nesselande werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de eerste divisie. Toen er in de afgelopen zomer een plek vrijkwam in de eredivisie leverden Nesselande en het nieuwe eerste team van VCV de juiste papieren in bij de Nevobo om aan de licentievoorwaarden te voldoen. Door middel van een loting mocht Nesselande die plek uiteindelijk opvullen.

Natuurlijk werd er op de Veenendaalse tribunes tussen de honderden toeschouwers voorafgaand aan de oefenpartij van dit weekend al stilletjes gefluisterd dat het sportieve duel tussen de twee teams eigenlijk doorslag had moeten geven. Het maakte de wedstrijd in ieder geval extra aantrekkelijk voor de supporters, die tijdens de openingsset de thuisploeg via een mooie serviceserie van Sander Lems een gat zag slaan. Kevin Smith, vorig jaar nog actief in heren 3, speelde een prima partij en Wouter van Ark blokkeerde er lustig op los. Een stabiele passlijn van de gebroeders Pilon met Rijken maakten dat middenaanvallers Klop en vd Munt veelvuldig konden scoren. Gedurende de hele wedstrijd had VCV het initiatief. De vierde set werd nog even spannend, maar ook met de jongere spelers Sander van Doorn, Diede Woudsma en Timo Terlouw in het veld was het VCV dat aan het langste eind trok.

De wedstrijd maakte duidelijk dat MKB Accountants/VCV grote stappen heeft gemaakt. Hans Seubring werd aangetrokken als ervaren nieuwe trainer/coach. Onder zijn leiding werden de trainingsuren uitgebreid en werken de spelers daarnaast een intensief krachtprogramma af bij Healthclub. Talenten uit de eigen jeugd krijgen de kans om mee te trainen. Corine de Vries is de nieuwe manager. De vlaggen aan de muur in Sporthal West werden vervangen door een geheel nieuw sponsornetwerk. De doelstelling is duidelijk: het team wil topvolleybal in Veenendaal promoten en bouwen aan een nieuwe stabiele toekomst met eigen jongens van de club.