• * Archieffoto

    Jeroen van den Berg

Van strijdplan gewijzigde DOVO pakt punt tegen Quick Boys

VEENENDAAL Het is DOVO opnieuw gelukt om te presteren tegen een grote vereniging. Waar de Veenendalers tegen de 'kleinere jongens' uit de competitie dit seizoen regelmatig punten verspeeld, werd zaterdagmiddag tegen Quick Boys knap een punt gepakt: 1-1. 

Jeroen van der Veer 

Door een treffer van -wie anders- Joshua Patrick pakte DOVO de voorsprong en leek de behoudende tactiek van trainer Gert Kruys te werken. Het liet de bezoekers aan de bal, terwijl het zelf hoopte op de counter. ,,Het hoeft niet altijd mooi", verdedigde Roy Bakkenes de strijdwijzen. ,,Misschien moeten we dit ook maar tegen de wat kleinere verenigingen doen."

Tegen Quick Boys hield het knap stand en gaf het in de eerste helft nauwelijks wat weg. Toch viel de gelijkmaker net voor rust en kwam er in de tweede helft een nieuwe tegenslag. Yannick Zeeman moest met een blessure het veld verlaten en hij was volgens Bakkenes dé schakel bij DOVO. ,,Hij brengt voetbal van achteruit en peert de bal niet zomaar naar voren. Hij blijft voetballen. Toen Yannick eruit ging, kreeg Quick Boys meer grip op het duel."

Toch hield DOVO stand en wist het uiteindelijk een punt te pakken tegen dé titelkandidaat uit Katwijk. ,,Daarmee kan ik wel leven", sloot Bakkenes af.