Van Rijswijk twee jaar langer trainer van VRC

VEENENDAAL Het zat er al aan te komen, maar VRC en Kees van Rijswijk hebben donderdagavond bekend gemaakt nog twee jaar langer met elkaar door te gaan. De oefenmeester werd aan het begin van dit seizoen aangesteld en presteert uitstekend met de club uit de derde klasse. Momenteel staat het op een eerste plaats en is promoveren nog altijd de doelstelling. ,,Het vertrouwen was er bij het bestuur en bij de spelersgroep. De beslissing was daarom erg makkelijk", aldus de oefenmeester.

 

Jeroen van der Veer

 

Dat er veelal lachende gezichten zijn op het sportpark van VRC, is misschien wel logisch. De ploeg speelt goed voetbal en wint ook de nodige wedstrijden. ,,Toch hebben wij ook tegenslagen gehad en daar zijn we met z'n allen sterk uitgekomen. Dat was tijdens een mindere fase in de competitie en kijk waar we nu staan. We gaan als groep dus ook daarmee goed om."

 

Ondanks dat het nu eerste staat, wil Van Rijswijk niet te vroeg juichen. ,,Natuurlijk gaan we met een goed gevoel de winterstop in. Toch zijn we pas op de helft en krijgen we nog genoeg uitdagingen. Daar zijn we niet bang voor en gaan die zeker aan." 

 

Daarna wacht mogelijk de tweede klasse en daarbij hoopt de oefenmeester dat hij met dezelfde groep kan werken: ,,Wij kunnen in de tweede klasse mee. Dat weet ik zeker. Nu hebben we allemaal verdedigende ploegen, die niet willen voetballen. De ruimtes zijn klein en dat is lastig. In de tweede klasse is dat anders. De groep heeft ook uitgesproken het vertrouwen te hebben en eerlijk gezegd verwacht ik geen grote veranderingen in de spelersgroep voor volgend seizoen."