• Foto: Peter van Veen

Van Meegdenburg volgend jaar assistent-trainer bij GVVV (update)

VEENENDAAL Met ingang van volgend seizoen zullen Jan Diepeveen en Dennis van Meegdenburg hoofdtrainer John de Wolf assisteren. Momenteel schiet de 41-jarige Dennis van Meegdenburg in het shirt van GVVV nog regelmatig raak in de Topklasse, maar volgend seizoen wordt hij assistent-trainer van de ploeg uit Veenendaal. ,,Ik kan maar geen afscheid nemen van het eerste elftal."

Jeroen van der Veer

De aanvalsleider zegt het met een grote glimlach. Nadat hij twee jaar geleden bekend maakte te stoppen met voetballen, kwam er al twee keer een comeback. Ook dit seizoen deed De Wolf weer een beroep op de 41-jarige en nog altijd laat Van Meegdenburg zien te kunnen scoren. ,,Tijdens het trainingskamp, die wij in de winterstop in Soest hadden, vroeg John de Wolf aan mij of ik volgend jaar zijn assistent wil worden."

Van Meegdenburg zei niet direct ja en moest over het aanbod nadenken. Momenteel traint hij samen met Kevin de Quay de C1 en het was dan ook geen geheim dat hij ambities had om trainer te worden. ,,Maar ik wilde ook tijd hebben voor mijn gezin. Daarom moest ik even nadenken over het voortel. Besloten is dat ik op maandag- en donderdagavond aanwezig ben, waardoor ik dinsdag tijd heb voor mijn gezin."

De 58-jarige Jan Diepeveen blijft ook assistent bij GVVV. In goed overleg gaat ook hij twee dagen in de week assisteren op de training, waarbij op de donderdag iedereen aanwezig is. Op wedstrijddagen zit het trio op de bank.

Hoofdtrainer John de Wolf: ,,Ik besloot mijn stoute schoenen aan te doen en Van Meegdenburg te vragen. Het is een geweldige gozer en een echte clubman. Daarnaast kan hij straks uitstekend tussen de groep instaan en een verbinding naar mij zijn. Dat is straks met Jan en Dennis samen kan werken, was mijn ideaalplaatje. Complimenten voor de club dat ze zo snel gehandeld hebben."