• Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: Wissels brengen DOVO in riante uitgangspositie (update)

VEENENDAAL Door doelpunten van twee invallers gaat DOVO met een voorsprong de return tegen Noordwijk in. Dinsdagavond werd in de eerste wedstrijd van de nacompetitie met 2-3 gewonnen. ,,Het was vandaag een taaie pot, maar we hebben het zakelijk uitgespeeld."

 

Jeroen van der Veer

 

Zoals zo vaak dit seizoen begonnen de Veenendalers uitstekend aan een wedstrijd. Binnen tien minuten pakte het de voorsprong en was Roy Bakkenes met een rake vrije trap de gevierde man. ,,Daarna krijg je kleine mogelijkheden op een tweede treffer", blikt verdediger Bas Mooij terug. ,,Die maak je niet en vervolgens kwam Noordwijk beter in de wedstrijd."

Nog voor rust viel de gelijkmaker en pakte het acht minuten na rust zelfs een 2-1 voorsprong. Na een uur spelen werd Bas Mooij voor Maikel de Harder binnen de lijnen gebracht en binnen één minuut kopte de verdediger snoeihard de 2-2 tegen het net. ,,Er kwam een corner, ik ging mee naar voren en kon vogelvrij inkoppen. Ja, ik moet je zeggen dat het zo wel erg lekker invallen is."

 

Wat de verdediger kon, wist de ingevallen Serhat Koc ook te doen. Bij zijn eerste balcontact in de 78ste minuut bracht hij DOVO op voorsprong en deze werd niet meer weggegeven. ,,Een typisch Koc-doelpuntje", lacht Mooij. ,,Aannemen, draaien en schieten. Hij wist direct waar het doel stond en schoot hem strak in. Moet eerlijk toegeven dat wij het daarna zwaar hadden en wij speelden zeker niet mooi. Ach, in deze fase telt mooiheid niet meer. De voorsprong moest over de streep en dat is gelukt."

Volgende week dinsdagavond om 20:00 uur is in Veenendaal de return tegen Noordwijk. Speeldata van de eventuele tweede ronde worden later bekend.

 

*Archieffoto