• Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Winnend VRC leeft nog altijd

VEENENDAAL Met veel vertrouwen gaat VRC de nacompetitie in en het hoopt op die manier alsnog in de tweede klasse te blijven. In Ede wist men zaterdag met 1-3 van Blauw Geel te winnen en daarmee sloot het de eerste van de vijf finales goed af. ,,Als je graag in de tweede klasse wil blijven, moet je het onderste uit de kan halen."

 

Jeroen van der Veer

 

EEN TAAK Op Snapchat liet middenvelder Robin Segers al aan zijn volgers weten dat hij zaterdag tegen Blauw Geel niet zijn laatste wedstrijd voor VRC wilde spelen en dat is gelukt. Hij nam zijn jeugdliefde op sleeptouw en door zijn twee treffers gaat de ploeg van Kees van Rijswijk de nacompetitie in. Het zorgde voor grote opluchting in het Veenendaalse kamp.

Toch was het geen gemakkelijke middag. De opdracht voor VRC was voor aanvang van het duel meer dan duidelijk; het moest zelf winnen om alles in eigen hand te houden. Verloor het, dan wist het vrijwel zeker dat VIOS over hen heen zou gaan en dat zou betekenen dat het volgend seizoen in de derde klasse speelde. ,,Daarom hadden wij maar één taak en dat was winnen", sprak Van Rijswijk voorafgaand aan de wedstrijd.

 

RUIMTE Doordat Blauw Geel uitgespeeld was, bleek de ploeg uit Ede niet op zijn scherpst. VRC dook er bovenop en had ook het betere van het spel. Toch was duidelijk zichtbaar dat nervositeit een rol speelde en men wist de bal dan ook niet lang in de ploeg te houden.

Vooral bij de snelle Stefan van Leeuwen was veel ruimte, maar de buitenspeler werd amper door zijn medespelers gevonden.

 

KEIHARD WERKEN Dit veranderde toen de twintigste minuut aanbrak en VRC liet zien over klasse spelers te beschikken. Na een diepe bal kreeg de buitenspeler eindelijk de bal en hij bediende de vertrekkende Segers. De nieuwe aanwinst van GVVV bedacht zich niet en schoot hard raak.

Tot aan de rust was het vooral de mouwen opstropen en keihard werken voor elkaar. Daarin slaagde VRC, al kreeg Blauw Geel zo nu en dan wat kleine mogelijkheden.

 

RUIMTE Net na rust werd duidelijk dat VIOS op voorsprong stond en daardoor steeg de spanning bij het publiek. Steven Diepeveen had aan alle spanning een eind kunnen maken, maar de beresterke aanvaller schoot de bal in een één tegen één situatie met de doelman naast het doel. ,,Je merkte dat de ploeg nerveus was", sprak Segers na afloop. ,,Natuurlijk was er veel vertrouwen, maar het stond slechts 0-1."

De kleine dribbelaar liet vervolgens een klein beetje van zijn talent zien en door een bekeken schot in de verre hoek wist Segers zijn tweede treffer van de middag te maken. ,,Dat zorgde voor opluchting", aldus de doelpuntenmaker. ,,Zij gingen wat meer aanvallen en daardoor kregen wij ruimte. Toen had je wel het gevoel dat het goed zat."

 

STROE Ook trainer Kees van Rijswijk ging wat rustiger op zijn stoel zitten en doordat Diepeveen ook nog eens de 0-3 op het scorebord schoot, wist men het helemaal zeker en konden half geblesseerde spelers gewisseld worden.

De 1-3 in blessuretijd was enkel en alleen voor de statistieken. ,,Voetballend was de tweede helft goed. Het ging om de drie punten en die zijn binnen. Je speelt het hele seizoen om toetjes te spelen en daar wil iedereen bij zijn. Het vertrouwen is bij iedereen aanwezig en de groep is volledig fit. Ons voordeel in de nacompetitie dat wij twee keer uit starten, maar eerst moeten wij Stroe verslaan. Daarna kijken we naar de volgende hobbel op de weg."