• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'Wij zijn niet bang voor Candia'66'

VEENENDAAL Nog een paar nachtjes slapen en dan staat voor Veenendaal misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Op eigen veld ontvangt het koploper Candia'66 en bij winst staat de ploeg van Arco van Elst op de eerste plaats. Het elftal is bezig met een indrukwekkende reeks van winstpartijen en daar lijkt maar geen einde aan te komen. 

Jeroen van der Veer

TOPSCHUTTER Zeven wedstrijden voor het einde van de competitie ontvangt Veenendaal zaterdag de huidige nummer één. Een kraker van jewelste en bij een winstpartij voor de geel-blauwen staat het één punt voor op de ploeg uit Rhenen. De belangen zijn dus groot en dat beseft topschutter Tim Boogers ook. De aanvaller scoorde in de laatste vier wedstrijden maar liefst twaalf keer en is daardoor zeker een speler die het verschil kan maken. ,,Medespelers zeiden mij de afgelopen weken al dat ik een paar doelpunten moest bewaren voor aanstaande zaterdag."

CONDITIE Net als al zijn medespelers, is ook Tim Boogers opgeleefd onder Arco van Elst. De oefenmeester nam het roer over van Chris Minnebreuker en sindsdien is de weg omhoog ingezet. Van degradatiekandidaat tot kanshebber op de titel. Het kan verkeren in en bij Veenendaal. 

Hierbij is uiteraard een belangrijke rol weggelegd voor de oefenmeester, weet ook Boogers. ,,Op de training werken we veel aan onze conditie. Nou hou ik echt totaal niet van rennen, maar je merkt wel dat het resultaat heeft. Gelukkig zijn het veel oefeningen met de bal en wordt het daardoor toch nog leuk."

Ook aanvoerder Jeroen Veens wijst naar Van Elst, die van Veenendaal een voetbalmachine heeft gemaakt. ,,Elke training is messcherp en we spelen veel in de kleine ruimte. Ook een afwerkoefening is niet zomaar even op doel schieten. Het is afwerken en daarna nog sprinten. Echt alles moet op snelheid gebeuren en dat werpt zijn vruchten af. In de tweede helft kunnen wij vaak nog wat extra's geven."

VERTROUWEN Maar is dat genoeg om Candia'66 te verslaan? Het duo denkt van wel, vooral omdat het veel voetballende kwaliteiten heeft. ,,Onze verdediging is gemiddeld onder de twintig jaar, maar het staat als een huis", spreekt de aanvoerder trots. ,,Daarnaast hebben wij voorin spelers die altijd scoren. Vooral Tim is de laatste tijd niet te stoppen. Niet alleen op de training schiet hij alles erin, ook tijdens de wedstrijden. Dat is mooi om te zien."

Waar die vorm opeens vandaan komt, kan Boogers maar moeilijk aanwijzen. ,,Ik voel het vertrouwen van de trainer en van mijn medespelers. Dan ga je vanzelf lekker spelen en na één doelpuntje ben ik niet tevreden. Ik wil altijd meer. Voor mijzelf, maar ook zeker voor het team."

STRAFSCHOP ,,Toch scoor ik liever zaterdag niet en we winnen, dan dat ik een hattrick scoor tijdens een verliespartij", benadrukt Boogers, die zich steeds meer ontwikkelt als teamspeler. Dat valt ook Veens op, maar hij wil zijn collega voorin ook niet onbenoemd laten. ,,Gert Jan Snijders is onder Van Elst ook enorm gegroeid."

De vraag is straks echter wel wie er bij een 2-2 in de laatste minuut een eventuele strafschop gaat nemen. Na een misser eerder dit seizoen, is Tim Boogers de aangewezen man. ,,Maar", lacht Veens. ,,Als hij het niet aandurft, neem ik hem met alle plezier. Toch moeten wij gewoon voorkomen dat het zo ver komt. Wij zijn niet bang voor Candia'66 en hebben veel vertrouwen. Laat ze maar komen."