• * Archieffoto

    Peter van Veen

Van Gent Finaleweken: 'Wij zijn kwalitatief beter'

VEENENDAAL In de uitwedstrijd tegen Spakenburg is GVVV er niet in geslaagd om de punten mee naar Veenendaal te nemen. Het was een wedstrijd die gezien de ranglijst nergens meer om gaat, maar waar wel de eer op het spel stond. De twee ploegen hebben een rijk verleden en vooral Simon Brouwer wilde het duel graag winnen. Dat lukte door de 2-1 uitslag echter niet. ,,Ik baal ervan dat ik mijn laatste wedstrijd Spakenburg - GVVV verlies."

Jeroen van der Veer

En dit was nog onnodig ook. GVVV was misschien niet veel beter dan Spakenburg of andersom, maar persoonlijke fouten bepaalden de wedstrijd. De Veenendalers gaven twee cadeautjes weg en daarvan was de eerste al in minuut zeven. De toekomstige GVVV-speler Ties pakte deze met beide handen uit; 1-0.

Daarna kregen de bezoekers maar weinig mogelijkheden en misten de Oosterlee-brigade stootkracht voorin. Toch kwam het in minuut zeventig op 1-1. Simon Brouwer werd gehinderd en Roy Terschegget (volgend seizoen Spakenburg) benutte de elf-metertrap. 

,,Wij hebben geen ploeg die speelt voor een punt", analyseerde Brouwer. ,,Daarom zijn we gaan aanvallen en hebben we geprobeerd de 1-2 te maken. Echt grote mogelijkheden kregen we niet en in een tegenaanval maken zij de 2-1. Typisch Spakenburg, want zij loerde op onze fouten. Als je naar de selecties kijkt, vind ik ons kwalitatief beter en daarom baal ik zo van dit verlies."

Brouwer, die volgend jaar voor VVA Achterberg speelt, verloor hierdoor zijn laatste Spakenburg - GVVV. Een duel die hij al zo vaak speelde en amper verloor. ,,Het zijn altijd speciale wedstrijden en daarom ben ik er nu ook zo ziek van."