• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'Wij gaan ze allemaal pootje lichten'

VEENENDAAL ,,Nu juicht IJsselmeervogels hard, maar ook die gaan wij gewoon verslaan", sprak GVVV-speler Rodny Hofman na de 4-2 overwinning op AFC. De rechtsback speelde een uitstekende wedstrijd en na het gelijkspel van vorige week tegen Katwijk, wist hij nu met zijn ploeg de koploper uit Amsterdam te verslaan en daardoor staat Vogels weer eerste.

Jeroen van der Veer

Het seizoen voor de Veenendalers is eigenlijk gespeeld, al willen de spelers daar niets van weten. Tegen Katwijk toonde het al zijn ware gezicht en tegen AFC was het een feit: GVVV is terug. Ondanks een te smalle selectie, met weinig wissels, vocht de thuisploeg als tijgers. Het grootste dier was Hofman, die bij de eerste twee doelpunten betrokken was. 

Hij veroverde bij beide doelpunten van Soufiane Lagmouchi de bal, waardoor zijn aanvaller -waaronder een wonderschone- doeltreffend kon afronden. ,,AFC heeft zes aanvallende voetballers van grote kwaliteit, alleen in de omschakeling zijn ze kwetsbaar. Dat hebben wij vandaag laten zien."

Na een tegentreffers (2-1) leek de spanning terug te komen, maar na ruim een half uur produceerde Simon Brouwer de 3-1 ruststand. Na de onderbreking liet GVVV drie grote mogelijkheden onbenut en scoorde AFC twintig minuten voor tijd de 3-2. De Amsterdammers drongen aan en zagen in een aanval de bal twee keer op de lat belanden en ook nog eens Taoufik Adnane op de lijn redding brengen. 

Hofman leek vervolgens het duel op slot te gooien, maar na een gigantische sprint kwam hij te kort toen de back een op een met de keeper kwam. ,,Ik had al mijn kruit in de eerste helft al verschoten", aldus de man van de wedstrijd, die Roy Terschegget in de slotseconde vanaf de stip de 4-2 zag maken. ,,Ik ga een vakantie boeken zonder annuleringsverzekering, dus we moeten nog even aan de bak. De druk van onder voelen wij, maar als we zo spelen als nu... is het niet nodig ons zorgen te maken voor de nacompetitie."