• Ted Walker.

Van Gent Finaleweken: 'Wij gaan dit niet meer weggeven'

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC bereikten afgelopen zaterdag de gedeelde koppositie. Hoewel SVH nog op gelijke hoogte staat, en het onderlinge resultaat in het voordeel is van de concurrent, is het vertrouwen groot bij de Veenendalers: ,,Dit gaan wij niet meer weggeven.''

Jeroen van der Veer

De waterpolomannen van VZC E&P hebben een uitstekend weekend achter de rug. De Veenendalers wonnen zelf knap met 8-10 bij nummer drie ZV De Zaan, terwijl koploper SVH gelijkspeelde bij OZ&PC. Daardoor staat VZC nu naast SVH aan kop van de eerste klasse.

KAMPIOENSCHAP ,,Qua punten staan wij nu gelijk, maar het onderlinge resultaat is in hun voordeel", aldus trainer Ritske van Wijk. ,,Het wordt nog spannend met nog twee wedstrijden te gaan."

Alhoewel, de oefenmeester gaat er vanuit dat zijn ploeg na aankomend weekend al alleen aan kop staat. ,,SVH moet dan tegen De Zaan en ik verwacht dat onze concurrent daar punten laat liggen. Als De Zaan zo speelt als dat ze dit weekend tegen ons deden, gaat dat echt gebeuren. Dan kunnen wij die week daarop, in Nijmegen, kampioen worden."

LAATSTE SPEELDAG Wie je in Veenendaal ook aanspreekt over het waterpolo, iedereen spreekt over de kampioenskoorts. Zelf moet het nog tegen op papier zwakkere tegenstanders, terwijl SVH nog flinke tegenstand krijgt. ,,Bij hen ligt de druk er flink op. Wij spelen al weken met de gedachte dat wij alles moeten winnen. Dat gaat tot nu toe perfect en dit gaan wij niet meer weggeven. Het is nu een kwestie van afwachten en hopen op nog één misstap."

Op de laatste speeldag, waarop de strijd beslist gaat worden, speelt VZC eerder dan SVH. ,,Als zij aankomend weekend punten verspelen, is dat niet belangrijk. Het is een mooi slot van de competitie en mijn spelers zijn er klaar voor."

RESTEREND PROGRAMMA Op zaterdag 1 april speelt VZC thuis tegen nummer tien ZV Haerlem, SVH neemt het in een uitduel op tegen nummer vier ZV De Zaan. Op de laatste speeldag treedt VZC om 16.45 uur aan tegen nummer twaalf Aqua-Novio'94 in Nijmegen. SVH speelt die avond om 20.30 uur thuis tegen nummer 3 Waterpolo Den Haag.

Kijk hier voor de volledige stand in de eerste klasse A.