• Archieffot

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'We lieten elkaar in de steek'

VEENENDAAL Een pijnlijke nederlaag zaterdagmiddag voor DOVO. Niet eens omdat het voetballend slecht was, maar vooral om het feit dat de ploeg elkaar in de steek liet. Zonder de geschorste Roy Bakkenes en trainer Gert Kruys (zat op de tribune) ging het tegen Capelle met 2-0 onderuit en dat was volgens Salim Amerzgiou verdiend. ,,Het was slecht. Daar kan ik heel kort over zijn."

Jeroen van der Veer

In de eerste helft kreeg de thuisploeg al genoeg mogelijkheden om tot scoren te komen, maar pas in de allerlaatste seconde van de eerste helft viel de treffer achter Koen Hagelstein. ,,De scheids floot ook direct af. In de rust zijn we toen best duidelijk naar elkaar geweest, want het zag er niet uit."

Dat werd echter in de tweede helft niet beter en de Veenendalers gingen zelfs hun eigen spelletje niet meer spelen. De lange bal werd gehanteerd en daar ligt juist niet de kracht van DOVO, weet ook Amerzgiou. ,,Het middenveld werd overgeslagen en onze aanvallers zijn niet op hun kwaliteiten benut. Tja, dan verlies je inderdaad."

Alleen Leon Toonen kreeg nog een hele goede mogelijkheid, maar de aanvaller scoorde niet. Hierdoor verloor DOVO uiteindelijk met 2-0. ,,We kwamen overal te laat en hebben elkaar in de steek gelaten. Het is dat Hagelstein enkele goede ballen wist te pakken, anders verlies je hier nog dikker."