• Jeroen van der Veer

Van Gent Finaleweken: VZC wint in Heerenveen de Manmeer-cup (+video)

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC hebben in Heerenveen de Manmeer-cup gewonnen. Tijdens een zinderende finale ging het twee periodes gelijk op, maar sloegen de mannen van Ritske van Wijk in de slotfase keihard toe. Uiteindelijk werd OZ&PC met 18-9 verslagen.

 

Jeroen van der Veer

 

Gesteund door zeker tweehonderd dolgekke Veenendaalse supporters werd het Heerenveense bad weer omgetoverd in een ware sporttempel. Het gaf VZC de vleugels die het nodig had en Ruben Boorsma gaf met een raak schot direct het juiste signaal af.

 

Na de eerste periode stond een stand van 2-2 op het scorebord en zat coach Van Wijk nog niet heel fijn op de bank. De spanning steeg en steeg, want ook in de tweede periode ging het lang op en neer. Toch pakte VZC een marge van twee en kon het met 7-5 voorsprong aan het voorlaatste deel van het duel beginnen.

 

Met enkele goede reddingen van Jelto Spijker wist VZC in de derde periode afstand te nemen van OZ&PC. Doordat het achterin potdicht zat, konden de aanvallers er vrolijk op los schieten. Met een stand van 12-6 was de beker eigenlijk al voor het begin van de vierde periode in Veenendaalse handen.

 

De laatste periode werd een Veenendaals feestje, waarbij het krachtsverschil opnieuw duidelijk werd. Het speelde met OZ&PC en daardoor kon het meegereisde publiek het dak in Heerenveen eraf knallen.