• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VZC voert de druk op

VEENENDAAL In het thuisduel tegen ZV De Zaan heeft VZC E&P de druk op de bovenste twee ploegen opgevoerd. Een goed gevuld Valleibad zag de Veenendaalse waterpoloheren met 9-7 winnen, waardoor er nog altijd met een schuin oog naar de top gekeken wordt.

Jeroen van der Veer

Waar het uitduel voor VZC E&P nog met 14-5 verloren ging, lieten de Veenendalers nu zien dat het dit seizoen enorme stappen heeft gemaakt. ,,We liepen continu tegen een achterstand aan, maar hebben er uiteindelijk toch een overwinning uit weten te slepen", aldus speler Jonie Brouwer, die zijn ploeg vooral in de derde periode zag strijden. ,,Die wonnen we en we wisten dat we eroverheen konden klappen in de laatste periode."

Dat gebeurde en daarmee leverde VZC E&P een knappe restatie. Vooral door het aantal spelers, legt Brouwer uit. ,,We hadden maar 2 wissels, omdat Heren 2 een belangrijke uitwedstrijd had voor de titel. Dus spelers die af en toe met ons meedoen hadden we deze keer niet."

Op de vraag of de Veenendalers nu een serieuze bedreiging zijn voor de nummer twee Brandenburg, is de linkshandige duidelijk; ,,Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Brandenburg. Als wij winnen komen we op 2 punten achter. Zij hebben nog een moeilijke uitwedstrijd bij De Zaan, de ploeg waar wij nu van hebben gewonnen. Mochten zij die verliezen en wij winnen alles dan komen wij op plek 2 en spelen wij promotie degradatie wedstrijden voor de Eredivisie. We hebben het zelf niet meer in de hand, maar het is leuk dat je tot het einde van het seizoen nog ergens voor speelt."

Doelpunten werden gemaakt door: Tim Terlingen, Remco Bouman, Ruben Boorsma (2), Gilian Rijnsaardt (2), Yanniek Schmidt (3).

*archieffoto*