• Ted Walker
 • Ted Walker
 • Tim Terlingen schoot een strafworp raak.

  Ted Walker
 • Jelto Spijker liet weer zien een uitstekende doelman te zijn.

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • De coach van Brandenburg kreeg geel

  Ted Walker
 • Ook Van Wijk kreeg na commentaar de gele kaart.

  Ted Walker
 • De beide coaches na de stormachtige wedstrijd

  Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VZC toont opnieuw zijn ontwikkeling

VEENENDAAL De revanchegevoelens bij de waterpolomannen van VZC hebben zijn vruchten afgeworpen. In een goed gevuld Valleibad wisten de mannen van Ritske van Wijk tegenstander BZC Brandenbrug overtuigend te verslaan en had de stand van 16-11 zelfs veel groter kunnen zijn. Door de winstpartij kijken de Veenendalers nog altijd naar plek twee, die recht geeft op play-offs. 

Jeroen van der Veer

Maar de grote vraag die in het Veenendaalse kamp rondspookt is; 'moeten we dat willen'. De ploeg acteert momenteel in de eerste klasse, doet uitstekend mee en heeft veelal jong talent. ,,Wil je echt klaar zijn voor de stap hogerop, moet je overtuigender zijn", sprak speler Gilian Rijnsaardt. ,,Begrijp mij niet verkeerd. Natuurlijk ga je er vol voor als die kans er is, maar ik denk dat het goed is als we nog een jaar in deze klasse spelen."

Het zijn woorden die trainer Van Wijk ook in zijn achterhoofd heeft zitten. In het bad zag hij tegen Brandenburg vooral in de vierde periode talenten liggen en kregen de wat oudere spelers rust. ,,Je ziet dat de drive bij die gasten enorm is en ze doen ook leuk mee. Toch is voor de Eredivisie leuk meedoen niet genoeg. We moeten nog zeker stappen maken."

Desondanks lijkt de plek in de play-offs dichterbij dan ooit. Momenteel staat Brandenburg op de tweede plaats, maar door de winstpartij is het gat nog maar twee puntjes. Daarbij staat volgende week de wedstrijd Brandenburg - De Zaan op het programma. De nummer één tegen de nummer twee. ,,Maar", benadrukt Van Wijk. ,,De Zaan is door onze overwinning kampioen en zij spelen nog de bekerfinale. Misschien sparen ze wel spelers of gaan ze dingen proberen. Het is afwachten en dan zien we het wel. Wij moeten eerst zelf onze twee wedstrijden winnen en dan kunnen we op de laatste speeldag wel naar andere kijken."

Tegen Brandenburg liet het zien dat VZC dit seizoen grote stappen heeft gemaakt. Waar de eerste wedstrijd tegen hen nog met 9-7 verloren ging, was het zaterdagavond in Veenendaal een waterpolofeestje. VZC schoot uit de startblokken en wist na zes minuten al een voorsprong van vijf punten te pakken. Het scorebord gaf na één periode de tussenstand van 5-2 aan en in de tweede liepen de mannen uit naar 9-4. ,,Wij hadden tegen hen nog iets goed te maken. We waren fel en begonnen erg scherp", merkte ook Rijnsaardt. ,,De verdediging stond goed en aanvallend ging alles erin. In de eerste periode werd het gat eigenlijk al direct geslagen en ja, dan krijg je zo'n avond."

In de derde periode werd de tussenstand op 13-5 gezet, waarna talenten de kans kregen op nog meer speelminuten. Dat het dan uiteindelijk 16-11 werd, is puur voor de statistieken. ,,De jeugd moet stappen maken en dat konden ze vandaag laten zien", sprak Rijnsaardt blij. ,,Zo'n Hidde Verschuur scoort bijvoorbeeld hier ook zijn doelpuntjes. Daar kan ik van genieten. Natuurlijk moeten die gasten nog veel leren, maar ze kloppen wel op de deur. Daarom denk ik ook dat het goed is als we nog een jaartje in deze klasse blijven. Hier kunnen ze nog af en toe een foutje maken."

Doelpuntenmakers: Yaniek Schmidt (2), Tim Terlingen, Gilian Rijnsaardt (4), Hidde Verschuur (3), Jonie Brouwer (2), Mark Janssen (2), Remco Bouman, Robert Schinkel.