• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VZC staat voor weekend van de waarheid

VEENENDAAL De kater van het mislopen van de titel is achter de rug en de waterpolomannen van VZC zitten vol energie om te knallen in de play-offs. Tegenstander wordt BZC Brandenburg en in een best of three moet er afgerekend worden met de tegenstander, waartegen vrijdagavond voor het eerst gespeeld wordt. ,,Dit weekend moet het gaan gebeuren."

Jeroen van der Veer

Vorig seizoen heeft de ploeg van Ritske van Wijk al drie keer tegen hen gespeeld. De uitslagen werkten niet in Veenendaals voordeel, maar dat telt vrijdag en zaterdag niet. ,,Als wij vrijdag de eerste wedstrijd tegen hen minimaal gelijkspelen, ben ik er van overtuigd dat wij promoveren. In Veenendaal gaan zij namelijk helemaal niets pakken."

Dat is echter vooruit kijken. Eerst moet er vrijdag om 20.00 uur gespeeld worden bij Brandenburg, waar men te maken krijgt met een klein zwembad. ,,Het is inderdaad wat oud, maar dat zijn randzaken. Daar moeten wij niet mee bezig zijn. Voor ons telt promoveren en dat is het enige doel. Alles moet daarvoor wijken."

BESEF Waar Brandenburg in de play-outs uit de eredivisie al een lange weg heeft afgelegd, is dat bij de Veenendalers niet het geval. Zij moesten na het mislopen van de titel wachten op aankomend weekend. Dinsdagavond is er tegen Polar Bears geoefend en donderdagavond gaat het een ontspannen training tegemoet. ,,En dan moeten wij er staan. In de koppies zit het goed. Iedereen beseft waaraan we werken. De beker is gepakt en nu ontbreekt het laatste puzzelstukje nog."

ALS TEAM ER STAAN De tweede wedstrijd wordt zaterdag om 20.00 uur in Veenendaal gespeeld en mochten beide ploegen één duel hebben gewonnen, volgt er zondag om 15.00 uur een derde en dus beslissende partij.

Het zijn wedstrijden waar elke sporter naar uitkijkt en dat is bij VZC niet anders. ,,Het leeft, want wij zijn nu erg dichtbij. Nu moeten de spelers en staf laten zien dat wij dit verdiend hebben. Als team moeten wij er staan en zorgen dat Brandenburg niet in de wedstrijd komt. Dat begint al bij het moment dat wij het zwembad instappen en stopt pas als wij de promotie hebben veilig gespeeld."