• Archieffoto: Peter van Veen

Van Gent Finaleweken: 'VZC favoriet in finale'

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC zijn de favoriet in de finale om de ManMeer Cup, morgen in Heerenveen. Dat zeggen beide trainers in een voorbeschouwing op waterpolo.nl.

OZ&PC versloeg in een kolkend eigen zwembad PSV in de halve finale met 20-13. ,,Er zaten 350 man op de tribune. Dat gaf ons vleugels. Vooraf hebben we het daar goed over gehad, want die gekte kan natuurlijk ook verlammend werken", aldus coach Tom Middeljans van de Oldenzalers.

UNDERDOG Middeljans ziet de Veenendalers als favoriet. ,,Gezien de stand op de ranglijst kan je niet anders dan ons als underdog bestempelen. Maar in een finale kan het raar lopen. Als alles klopt, kunnen we ook van VZC winnen", klinkt de coach strijdvaardig.

LASTIG VZC-coach Ritske van Wijk ziet zijn ploeg ook als de favoriet: ,,Hoewel OZ&PC een gevaarlijke ploeg heeft, moeten we die finale gewoon winnen", zegt Van Wijk zelfverzekerd. ,,Al zal het wel lastig worden. OZ&PC scoort makkelijk. Met een aantal goede schutters en een sterke midvoor is hun kracht de aanval, maar hun zwakte is de verdediging. Die aanval moeten wij ontregelen. Hoe we dat gaan doen, doe ik natuurlijk niet uit de doeken. Met onze kwaliteiten moeten we de finale over de streep kunnen trekken."

STARTBLOKKEN Dan zal VZC goed uit de startblokken moeten komen. In de halve finale tegen SGHA was dat wel anders. ,,We begonnen niet scherp, misten veel kansen en waren slordig in de manmeer", licht coach Ritske van Wijk toe. ,,In de tweede periode bogen we het gelukkig om, maar in de finale kunnen we ons zo'n start niet veroorloven."

De finale wordt gespeeld in zwembad Sportstad Heerenveen en begint om 18.30 uur. Natuurlijk is VeenendaalseKrant daar ook aanwezig. Houd onze twitter en Facebook in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. En kijk vanaf zaterdagavond op VeenendaalseKrant.nl voor een video van de finale.