• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VZC baalt van onnodige nederlaag

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC hebben zaterdagavond in eigen bad niet weten te winnen van Het Y. In het Valleibad bleek de bezoekende ploeg te sterk voor de Veenendalers, al was een nederlaag niet nodig geweest. Terwijl het publiek op de tribune toekeek hoe de mannen in het bad de strijd met elkaar aangingen, baalde Marco Kunz aan de zijkant. ,,Er was aan onze kant te weinig beleving."

Jeroen van der Veer

In de eerste periode leek er voor VZC nog helemaal niets aan de hand. De waterpolobal ging goed rond, het wist drie keer te scoren en daarnaast kreeg het maar een tegentreffer te verwerken. De 3-1 tussenstand werd ook in de tweede periode vastgehouden en in de rust stond er 5-3 op het scorebord.

Wat er vervolgens gebeurde, konden niet veel mensen verklaren. Ook Kunz, die namens VZC op de bank zat, wist niet goed wat er zich voor zijn ogen afspeelde. Het Y begon opeens beter te waterpoloën, terwijl de Veenendalers niet de energie van de eerste helft toonden. ,,We hebben de wedstrijd verloren in de derde periode", sprak Kunz dan ook terecht.

Deze eindigde in 3-5 en was de wedstrijd weer in evenwicht. Het kwam toen aan op conditie en wilskracht, waarbij Het Y aan het langste eind trok. Doordat de vierde periode een einduitslag van 3-4 had, ging VZC met minimaal verschil onderuit. ,,We hebben teveel kansen gemist. Van de negen manmeer-situaties scoorden wij er maar twee."