• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VVA staat voor mission impossible (update)

ACHTERBERG Voor VVA Achterberg lijkt promotie naar de derde klasse een schier onmogelijke opgave geworden. De Achterbergers gingen zaterdag in eigen huis keihard onderuit tegen Voorwaarts Utrecht: 0-4. Daarmee lijkt de return van volgende week slechts een formaliteit.

 

Jeroen van der Veer

 

In sprookjes gelooft trainer Jan Jaap van der Poel al lang niet meer en hij is ook bang dat het sprookje voor VVA Achterberg dit seizoen gestopt is. Voorwaarts Utrecht was veel sterker en won ook dik verdiend. ,,Ik geloof wél dat ons sprookje hier eindigt", lachte Van der Poel als een boer met kiespijn. ,,Het is niet anders. Zij zijn een van de betere ploegen waartegen wij gevoetbald hebben."

Na een klein half uur was er nog niet veel aan de hand, toen Voorwaarts een 0-1 voorsprong nam. ,,Daarvoor kregen beide ploegen kansen. Ook wij hadden een paar mogelijkheden om de 1-0 tegen de netten te schieten. Dat gebeurt dan niet en toen zij hem scoorde, gingen bij ons de koppies hangen."

 

Er knakte iets in de ploeg en de pijntjes die het had, zeven man liepen met tape om te voetballen, werden nog erger gevoeld. Zeker nadat Nick van der Linden buiten de zestien de bal in zijn handen pakte en daardoor met rood van het veld moest. ,,Hij moest een fout corrigeren en krijgt terecht rood. Hierdoor moest onze spits er af en een doelman van 15 jaar ging onder de lat staan."

Deze tiener zag nog voor rust twee ballen achter zich verdwijnen en daardoor ging VVA Achterberg met een 0-3 tussenstand de kleedkamer in. ,,Wij besloten één op één te spelen en dit pakte redelijk uit. Er moest iets gebeuren en het was God zegen de greep."

 

Het kreeg da nook kleine mogelijkheden en ondanks dat het met een man minder speelde, had Jan Jaap van der Poel toch iets wat vertrouwen in een aansluitingstreffer. Deze bleef echter uit en de bezoekers gooiden het duel vervolgens helemaal in het slot.

,,Het seizoen heeft voor ons te lang geduurd", was Van der Poel realistisch. ,,Natuurlijk hebben wij zaterdag nog een kans, maar met een 0-4 achterstand wordt dat heel lastig. Wij lopen op onze tenen en missen enkele spelers. Enorm vervelend, maar dit is hoe het is. Mijn spelers kan ik niets verwijten. Maar ach, wie weet. Wie weet kunnen wij nog één keer stunten.

 

*Archieffoto