• Theo Beumer
  • Anas el Hassnaoui

    Theo Beumer
  • Anass el Hassnaoui scoorde twee doelpunten

    Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: VVA Achterberg wint zonder te overtuigen

ACHTERBERG Voor veel spelers van VVA Achterberg en Fortisimo was het een duel tussen bekenden. Een strijd tussen Ede en Achterberg, die uiteindelijk door laatstgenoemde werd gewonnen. Ook voor trainer Jan Jaap van der Poel, inwoner van Ede, was het een wedstrijd met een speciaal randje. ,,Als je in je eigen stad speelt, wil je altijd winnen."

 

Jeroen van der Veer

 

Aan de kant van VVA Achterberg was Marwan van Heugten de grote man. De speler scoorde voor rust twee keer en daarmee leek hij de overwinning veilig te spelen. Niets was echter minder waar, want nog voor de onderbreking kwam de thuisploeg uit Ede terug in de wedstrijd.

 

Na de onderbreking bleven beide ploegen aanvallend voetballen, maar er werd niet meer gescoord. ,,We hebben niets weggegeven en toch blijf het tot het einde spannend", analyseerde Van der Poel. ,,Er waren twee ploegen die vroeg druk zetten. Hierdoor leek het soms wat rommelig, al was ik nooit echt bang dat de overwinning in gevaar kwam."

 

Met nog acht wedstrijden te gaan, staat VVA Achterberg nog altijd op de eerste plaats. ,,Als de KNVB nu besluit de competitie te stoppen, vind ik dat geen probleem", lacht de winnende trainer.