• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: VVA Achterberg wint roodgekleurd duel

ACHTERBERG Tegen Oranje Wit is het VVA Achterberg met de hakken over de sloot gelukt de drie punten mee naar Achterberg te nemen. Het speelde 55 minuten tegen tien man en daar had het zichtbaar moeite mee. ,,Dit had niets meer met voetbal te maken", baalde trainer Jan Jaap van der Poel. ,,Zij waren met allemaal randzaken bezig en daardoor kwamen wij niet in ons spel."

 

Jeroen van der Veer

 

Na afloop wist de oefenmeester niet goed hoe hij de wedstrijd moest analyseren. Natuurlijk waren de punten na de 2-3 overwinning binnen, alleen had hij graag gezien dat het over voetbal kon gaan. ,,Er gebeurde een hoop. Drie rode kaarten bijvoorbeeld. Echt heel jammer."

Door een blunder kwam het al redelijk snel op achterstand en niet lang daarna volgde de gelijkmaker van Marwan Heugten. In de 33ste minuut viel de eerste rode kaart van de middag. De scheidsrechter zag natrappen, waarna een speler van Oranje Wit vroegtijdig naar de kleedkamer kon.

Door een treffer van Rodney Veenhof wist het vlak voor tijd de voorsprong te pakken, maar na opnieuw een blunder kwam de gelijkmaker op het scorebord. Toch werd dit niet de eindstand. Aanvoerder Yat Win Law zorgde ervoor dat VVA Achterberg met evenveel punten als Veenendaal op de eerste plaatst blijft staan.

,,Er viel voor hen nog een rode kaart en ook Marwan kreeg rood", baalde Van der Poel. ,,Het gebeurde voor mijn neus en ik snap niet dat mijn speler die kaart kreeg. Wij gaan dan ook zeker in beroep."

 

*Archieffoto