• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VVA Achterberg wint maar verliest Van Heugten

ACHTERBERG In de uitwedstrijd bij Echteld pakte VVA Achterberg dan wel de punten, maar het treurt vooral om het uitvallen van Marwan van Heugten. De aanvaller heeft hoogstwaarschijnlijk zijn enkelband gescheurd en moet toekijken hoe zijn ploeg voor de periode speelt. ,,Dit is echt een domper."

 

Jeroen van der Veer

 

Het was dan ook lastig om blij te zijn na de 0-2 overwinning bij directe concurrent Echteld. Toch probeerde trainer Jan Jaap van der Poel zijn zinnen te verzetten en analyseerde de wedstrijd vakkundig. ,,Het was niet goed, maar de winst telt in deze fase. Daarnaast hielp de scheidsrechter ook niet mee. Hij vergeet vier strafschoppen te geven. Drie voor ons en één voor hen."

Hierdoor werd de eerste helft vrij rommelig, waarna VVA Achterberg in de tweede helft geholpen werd door Echteld. ,,Door een eigen doelpunt kwamen we verdient op voorsprong", sprak Van der Poel.

Na de openingstreffer bleven de Achterbergers de bovenliggende partij en via een verdwaalde voorzet van Peter Pater werd het duel in slot gegooid. ,,Nu hopen dat Candia'66 kampioen wordt, want dan pakken wij de periodetitel."

 

*Archieffoto