• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC wint in matig duel van Zelos

VEENENDAAL Met de ijspegels nog in zijn haar stapte Ruben Rentenaar met een 3-1 overwinning van het veld. Voor helemaal niemand bleken de weersomstandigheden zaterdagmiddag leuk, maar voor VRC hielp het mee dat er tegen Zelos wel drie punten werden gepakt. Het was waterkoud, de bal werd continu gedragen door de wind en daardoor was goed voetbal nauwelijks mogelijk. ,,Maar hé", zegt de altijd positieve Rentenaar. ,,We hebben gewonnen."

Jeroen van der Veer

Met afwezigen Erik van de Putte en Stefan van Leeuwen moest het gevaar tegen Zelos vooral komen van Mitch van den Berg. De kleine dribbelaar nam de verantwoordelijkheid en liet enkele keren zien waar toe hij in staat kan zijn. Zijn acties en werklust waren in de eerste helft de enige momenten dat de harten van het publiek iets wat werden verwarmd. Zij die wel de moeite namen om naar het sportpark te komen, zagen de wonderschone treffer van Edwin van den Berg echter niet. Terwijl het publiek bij een 0-1 tussenstand al aan de warme koffie en thee zat, scoorde de middenvelder met een afstandsschot de gelijkmaker. 

,,Die was erg belangrijk", analyseerde aanvoerder Rentenaar. ,,De eerste helft was zeker niet goed. Zij maken de 0-1 uit het niets en daarna hielden ze alleen maar tegen. Gelukkig maakte Edwin die treffer."

Want hierdoor werd het in de tweede helft iets makkelijker. Met de wind vol in het gezicht moest VRC op jacht naar de overwinning en terwijl Zelos op zijn tandvlees liep, gaven de Veenendalers juist gas bij. ,,Onder Jan Gaasbeek trainen we harder en daardoor zijn we conditioneel sterker geworden. Nu heb ik altijd een hekel aan loopwerk op de training, maar het betaalt zich vandaag wel uit."

Want het afjagen van de tegenstander had zaterdagmiddag resultaat. Na een goede actie over rechts was het Steven Diepeveen die zijn ploeg op voorsprong schoot en een kwartier voor tijd gooide diezelfde aanvaller het duel op slot. Het rende door op de laatste man, die een verkeerde terugspeelbal gaf. Hierdoor kon Diepeveen alleen op de doelman aflopen. ,,Ik was verbaasd dat hij schoot", aldus Rentenaar met een grote lach. ,,Ik stond naast hem helemaal vrij, terwijl hij vanuit een moeilijke hoek scoorde. Daardoor mag ik nu niet klagen, maar als hij gemist had...."