• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC wacht spannend slot

VEENENDAAL Door het gelijkspel bij AGOVV is he VRC niet gelukt om over de directe concurrent heen te gaan en staat het nog altijd derde van onder. Toch kon Kees van Rijswijk tevreden zijn na het 1-1 gelijkspel en heeft het vertrouwen in het vervolg van de competitie. ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten."

 

Jeroen van der Veer

 

In het eerste deel van het duel liet VRC niet de absolute wil om te winnen zien en daardoor kwam het terecht op achterstand. Onnodig, want ook AGOVV speelde geen goede wedstrijd. ,,Dat vond ik niet", zag ook de trainer. ,,Het was een vlakke eerste helft, met weinig goede momenten."

 

Na de pauze zag de oefenmeester een ander VRC en speelde het met de mes tussen de tanden. Die strijd en passie werd ook beloond en via Koen Nijhuis kwam het terecht op 1-1. ,,Een geweldige volley van zo'n vijfentwintig meter. Echt een geweldig doelpunt."

 

Daarna drong het aan en ging het op jacht naar de overwinning. Het kreeg daarvoor ook kleine mogelijkheden, maar de drie punten werden niet gepakt. Als VRC aan het eind van de rit op deze positie staat, is het gedwongen om in de nacompetitie te spelen. ,,Maar wie weet wat nog mogelijk is. Wij moeten de komende twee wedstrijden gewoon winnen", aldus een strijdbare Kees van Rijswijk. 

 

*Archieffoto