• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC tankt vertrouwen bij de koploper

VEENENDAAL Ondanks dat het meer dan een helft met tien man speelde, baalt men bij VRC dat het verloor van de huidige nummer één Hierden. De Veenendalers deden zeker niet onder voor de titelkandidaat en waren misschien wel de bovenliggende partij. Toch kun je nooit een driepunter behalen als je niet scoort en daarom bleef het met lege handen achter; 2-0.

 

Jeroen van der Veer

 

,,Het klinkt misschien raar, maar wij waren echt beter", aldus de verliezende trainer Kees van Rijswijk. ,,We raken twee keer de lat en een bal wordt van de lijn gehaald."

Vooral in de eerste helft kreeg het flinke mogelijkheden om de 0-1 te produceren, maar de aanvallers van VRC bleken niet scherp genoeg. Naast het missen van kansen, kreeg VRC in de 39ste minuut nog een tikkie te verwerken. Door twee keer geel mocht aanvaller Mitch van den Berg vroegtijdig naar de kleedkamer.

Vervolgens gingen de Veenendalers in de tweede helft met negen man achter de bal staan en gokte het op die ene uitbraak. Deze kwam er ook een paar keer, alleen VRC faalde opnieuw in de afwerking.

,,Zes minuten voor tijd letten wij één moment niet op en hij ligt in het mandje", baalde Van Rijswijk. ,,Tja, misschien wel het geluk van de toekomstige kampioen."

De KNVB kan na dit weekend twee brieven naar de familie Van den Berg sturen, want ook Edwin van den Berg haalde het laatste fluitsignaal niet. ,,In de laatste minuut valt dan ook de 2-0 binnen, maar die was enkel en alleen voor de statistieken. We verliezen hier, alleen heb ik er wel een goed gevoel aan overgehouden. De lijn omhoog is ingezet en ook vandaag hebben wij dat aangetoond."

 

*Archieffoto