• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC staat in de wachtkamer

VEENENDAAL In het duel tegen SKV heeft VRC gedaan wat het moest doen. De Veenendaalse derdeklasser won afgetekend en wist daarmee de druk bij koploper CDW neer te leggen. De lijstaanvoerder stond bij De Treffers lang op 0-0, maar wist in de slotfase het duel toch nog te winnen. Hierdoor blijft VRC met nog één duel te spelen op de tweede plaats, met daarbij een achterstand van drie punten.

Jeroen van der Veer

,,De druk ligt nog altijd bij hen", aldus trainer Kees van Rijswijk na de 1-3 overwinning. ,,Zij moeten op de laatste speeldag tegen Panter. Die ploeg doet het de laatste tijd uitstekend en volgens mij willen zij dat duel erg graag winnen. Het kan dus nog alle kanten op. Verliezen zij, en weten wij te winnen, dan komt er een beslissingswedstrijd."

Door de spannende titelstrijd, zal men bijna vergeten dat VRC zelf tegen SKV een uitstekend duel speelde. Door twee doelpunten van Roy Rentenaar was voor de rust al duidelijk dat VRC de wedstrijd ging winnen. Toch had SKV andere plannen en kwam het na de onderbreking terug in de partij. ,,Dan wordt het toch nog even heel spannend, al gaven wij daarna gas bij en hadden wij wederom veldoverwicht."

Via Mitch van den Berg kwam de 1-3 op het wedstrijdformulier en kon de telefoon gepakt worden om te bekijken wat CDW had gedaan. ,,Natuurlijk ben je daar tijdens ons eigen duel ook mee bezig", bekende Van Rijswijk. ,,Toen zij de 1-0 hadden gemaakt, wisten wij genoeg. Die ploeg geeft nauwelijks een voorsprong weg en dat bleek ook nu het geval."

Aanstaande zaterdag speelt VRC zelf tegen degradatiekandidaat Veenendaal en aan cadeautjes geven doet VRC niet. ,,Dan zijn we gek ook", lacht de oefenmeester. ,,Wij gaan vol voor de winst en dan gaan we heel hard hopen dat Panter van CDW wint. Zo niet, dan gaan we de nacompetitie in. Ook geen probleem, want de trein dendert door en er lijkt geen stop op te zitten. Wij willen ons seizoen belonen met promotie naar de tweede klasse."

*archieffoto*