• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Van Gent Finaleweken: VRC put vertrouwen uit punt

VEENENDAAL Na het punt tegen Scherpenzeel weten ze bij VRC niet hoe zij zich moeten voelen. Het was tachtig minuten lang de bovenliggende partij, alleen kon het in de slotfase ook zomaar de deksel op de neus krijgen. ,,Ja, een gelijkspel met dubbele gevoelens", bekent trainer Kees van Rijswijk na de 1-1. 

 

Jeroen van der Veer

 

Toch had dat gevoel heel anders kunnen zijn als Robin Segers en/of Stefan van Leeuwen voor rust de trekker hadden overgehaald. Beide spelers kregen een enorme kans, alleen wist men dit niet om te zetten in een treffer. ,,Alleen dan moet ik eerlijk bekennen dat Scherpenzeel na rust een soortgelijke kans kreeg. Gelukkig ging deze mis."

 

Door een treffer van Mitch van de Berg kwam twintig minuten voor tijd de verdiende 0-1 tegen de touwen en daarna begon Scherpenzeel aan een alles of niets offensief. Dit resulteerde in één treffer, waardoor beide ploegen slechts één punt wisten te bemachtigen. 

 

,,Deze wedstrijd helpt mee bij het krijgen van meer vertrouwen", aldus de trainer. ,,Ik kijk mijn spelers recht in de ogen aan en ik zie het geloof dat wij in de tweede klasse blijven. De groep wordt steeds fitter en de concurrentie groter. Dat bleek vorig jaar op het eind onze kracht en daar gaan wij ook nu van profiteren. Het gat is nog maar vier punten en ik ben er van overtuigd dat wij er rechtstreeks inblijven."