• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC krijgt loon naar werken

VEENENDAAL In de strijd om rechtstreekse handhaving heeft VRC op eigen veld uitstekende zaken gedaan. Tegen OWIOS won het overtuigend met 2-0 en kan het zijn blik iets meer omhoog richten. 

 

Jeroen van der Veer

 

De winstpunten voor VRC smaakte na afloop oh zo lekker en wat waren ze hard nodig. Het had in het thuisduel simpelweg maar één doel en die werd gerealiseerd. Via Stevan Diepenveen kende de ploeg van Kees van Rijswijk dan ook een bliksemstart en daardoor kwam het lekkerder in de wedstrijd.

,,Mooi dat Steven scoort", aldus middenvelder Robin Segers. ,,Daarnaast is het lang geleden dat wij een vroege voorsprong wisten te pakken en dat speelt toch wat lekkerder."

Zelfs na de voorsprong bleef de tegen degradatie strijdende VRC de betere partij en zag het na een uur de marge verdubbelt worden. Robin Seger kon na een assist van Diepenveen de 2-0 maken. ,,Dat was na ruim een uur spelen en toen hadden wij ook het gevoel dat de overwinning binnen was." 

Door de overwinning staat het met nog drie duels te spelen nog altijd derde van onder, maar is het gat met de ploeg boven hen verkleint tot één punt. ,,Winnen wij drie keer, dan denk ik dat wij veilig zijn", fantaseerde Segers vooruit. ,,Maar we moeten realistisch zijn. Wij staan nu op de nacompetitieplaats en moeten zorgen dat wij niet rechtstreeks degraderen. Lukt dat, dan heb ik er vertrouwen in dat wij erin blijven. Het is misschien gek, maar iedereen heeft veel vertrouwen. Het komt echt wel goed."

*Archieffoto