• Foto: Bram van de Biezen

Van Gent Finaleweken: VRC houdt eindelijk 'de nul'

VEENENDAAL Voor het eerst dit seizoen is het VRC gelukt om geen tegendoelpunt te krijgen. Meestal is dit bij de mannen van Kees van Rijswijk genoeg om de overwinning te pakken, maar afgelopen zaterdagmiddag was dit niet het geval. ,,Eigenlijk scoren wij altijd. Dat was vandaag ook verdiend geweest, alleen had het niet zo mogen zijn."

 

Jeroen van der Veer

 

Tegen middenmoter VVOP speelde VRC een uitstekende wedstrijd. In de openingsfase kreeg het grote mogelijkheden, maar geen enkele keer kon de ploeg juichen. ,,We krijgen zeker drie kansen waarvan er minimaal één moet hangen", aldus Van Rijswijk.

Dit gebeurde niet en ondanks dat het niet veel weggaf, zat Van Rijswijk niet fijn op de bank. ,,Je weet dat één moment je de wedstrijd kan kosten. Dat moesten wij voorkomen en daarnaast gingen wij voor de drie punten. Dat is niet gelukt, maar mijn spelers hebben het maximale gegeven. Qua dat zat er niet meer in."

Door het 0-0 gelijkspel staat het nu met drie ploegen op de onderste plaatst. Het gaat dus nog spannend worden voor VRC. ,,We hebben vertrouwen en dat werd zaterdag duidelijk. Er komen mooie weken aan en wij zijn er klaar voor. Tegen VVOP lieten wij zien dat wij eigenlijk aan de onderkant van het linker rijtje thuis horen."

 

*Archieffoto