• Theo Beumer
  • Patrick Rebergen

Van Gent Finaleweken: VRC doet uitstekende zaken bij Advendo

VEENENDAAL Nog altijd is Jan Gaasbeek met VRC ongeslagen en ook Advendo kon hier geen verandering in brengen. In de lastige uitwedstrijd wonnen de Veenendalers met 1-2 en daarmee was de oefenmeester zeer content. ,,We staan nu op de eerste plaats, met twee punten voorsprong en met een wedstrijd minder gespeeld."

Jeroen van der Veer

Steeds meer weet Gaasbeek de ploeg naar zijn hand te zetten. Hij nam het stokje over van Kees van Rijswijk en sindsdien gaat het VRC weer voor de wind. ,,Alleen ik moet oppassen", zei hij met een grote lach. ,,Ik wil te graag. Af en toe moet ik bij mijzelf op de rem trappen."

Tegen Advendo had het een lastige middag. De thuisploeg kwam op voorsprong en daardoor moest VRC in de achtervolging. Al vrij snel kwam het voor rust op 1-1 en de treffer was er een om in te lijsten. Na een actie van Erik van de Putte deed Ruben Rentenaar een overstapje en kon Jesse Sprokkelenburg snoeihard het projectiel in de kruising schieten. ,,Vervolgens wordt de tweede helft een vechtwedstrijd. Er werd veel van de spelers gevraagd en dat hebben ze uitstekend gedaan."

Door een treffer van Steven Diepeveen, en een gestopte strafschop van Erwin Huijbens, werd de volle winst gepakt en Gaasbeek was vooral blij dat Diepeveen de matchwinnaar was. ,,Hij is verbaasd dat hij steeds mag blijven staan, maar ik vind hem geweldig spelen. Voetballend is hij misschien niet de beste, alleen is hij altijd messcherp voor het doel."