• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC blijkt een reuzendoder

VEENENDAAL In de tweede klasse blijft VRC maar verrassen. In de thuiswedstijd tegen Unicum liet het opnieuw de beste kant van zichzelf zien en speelde het knap gelijk. Tegen de op dat moment koploper werd het 1-1. ,,En er zat voor ons zelfs meer in."

Jeroen van der Veer

Met de week groeit het vertrouwen bij VRC en met al een periode op zak, kan het vrijuit voetballen. Jan Gaasbeek is niet bang om talentvolle jongens voor de leeuwen te gooien en ook tegen Unicum lieten spelers uit de eigen jeugd van zich horen.

Toch kwam het wel eerst op een achterstand en daar baalde de oefenmeester van. ,,In de voorbespreking zei ik nog dat het wel eens lekker was om op voorsprong te komen. Wij moeten elke keer in de achtervolging."

Na de 0-1 ruststand scoorde Erik van de Putte na een uur de verdiende gelijkmaker en daarna kreeg het nog enkele goede mogelijkheden om zelfs de winst te pakken. ,,We hebben nu twee keer tegen de nummers een en twee gespeeld en geen enkele keer verloren. Dat zegt wel wat. Waar dit eindigt voor ons? In de eerste klasse", sprak Gaasbeek met een hele grote lach. ,,Nee, zonder gekheid. We moeten met beide benen op de grond blijven en straks ons wapenen in de nacompetitie."