• Archieffoto.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC behaalt zijn doelstelling

VEENENDAAL Aan het begin van dit seizoen hoopte VRC 35 punten te behalen en tegen FC Horst is dat zaterdagmiddag gelukt. De ploeg van Jan Gaasbeek won vrij eenvoudig met 0-5 en maakt zich op voor de nacompetitie. ,,Wij zien dat als een toetje en het was niet onze doelstelling, maar we gaan er natuurlijk wel vol voor."

Jeroen van der Veer

Het is duidelijke taal van oefenmeester Jan Gaasbeek, die met zijn ploeg bezig is aan een uitstekend seizoen. Na een mindere start is de machine gaan draaien en niemand lijkt VRC te kunnen stoppen. Ook middenmoter FC Horst niet, die zaterdag na een klein kwartier voor Stefan Tanis op achterstand kwam. Niet lang daarna verdubbelde Koen Nijhuis de marge en was de overwinning eigenlijk al binnen. 

Niet lang na rust pakte Max Kok zijn momentje. De doelman heeft niet alleen schitterende reflexen, ook zijn uittrap is uitstekend te noemen. Zijn lange bal kwam bij Erik van de Putte terecht, die de 0-3 produceerde. ,,Erg leuk voor Max, want zoiets gebeurt je niet vaak als keeper", aldus de winnende trainer Gaasbeek.

De 0-4 kwam op naam van Ruben Rentenaar, waarna ook Mitch van den Berg zijn doelpunt meepakte. De kleine aanvaller heeft lang gesukkeld met een blessure, maar is nu op de weg terug. ,,We gaan hem langzaam brengen", benadrukt Gaasbeek. ,,Hij is een uitstekende speler, die in de nacompetitie iets extra's kan brengen. Mitch deed nu een half uurtje mee en schiet de bal van dertig meter binnen. We zijn dan ook erg blij dat hij steeds fitter wordt."