• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC begint nacompetitie met gelijkspel

VEENENDAAL In een duel waarin het alle kanten op kon gaan heeft VRC met 1-1 gelijk gespeeld tegen Stroe. In de uitwedstrijd begonnen de Veenendalers uitstekend en kreeg het via Steven Diepeveen en Stefan van Leeuwen goede mogelijkheden om de openingstreffer op het bord te schieten. 

 

Jeroen van der Veer

 

De kansen werden echter niet benut en daarna sloop er gemakzucht in de ploeg, analyseerde trainer Kees van Rijswijk. ,,Zij kwamen daardoor beter in de wedstrijd. Het is niet eens dat zij een goede ploeg hebben, maar ze werken keihard en beschikken over twee prima spitsen."

De ploeg van Van Rijswijk kwam dan ook voor rust op een 1-0 achterstand en niet lang na de onderbreking scoorde Stefan van Leeuwen de gelijkmaker. ,,Daarna waren wij een fase de betere ploeg en zij in de slotfase. Daarin kon je hem in het slechtste geval nog verliezen ook."

Dat gebeurde niet en daardoor wordt het dinsdag om 19.30 uur een spannend duel in Veenendaal. Enkel en alleen winst zorgt ervoor dat VRC een ronde verder mag en kan in de nacompetitie. 

 

*Archieffoto