• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VRC begint aan zijn finales

VEENENDAAL Door de nederlaag tegen Valleivogels heeft VRC nog maar één taak en dat is de komende finales zien te winnen. Het staat slechts één puntje voor op de rechtstreekse degradatieplek en zaterdag moet er tegen Blauw Geel dan ook een goed resultaat gehaald worden. ,,Wij kijken niet naar de concurrent."

 

Jeroen van der Veer

 

Daarmee doelt trainer Kees van Rijswijk op VIOS, die op eigen veld VVOP ontvangt. Zij hijgen in de nek van de Veenendalers en willen stuivertje wisselen met VRC. ,,Dat moeten wij zien te voorkomen en dat kan alleen door een winstpartij in Ede. Doen wij dat niet, dan zijn we afhankelijk van VIOS."

 

Toch had het zaterdag ook zelf kunnen winnen en dat zat het nu niet in zo'n benauwde situatie. ,,Maar", benadrukt Van Rijswijk. ,,Daar hadden wij geen recht op. Alleen het eerste half uur was redelijk van onze kant."

Met een 0-2 ruststand ging VRC alles of niets spelen en kreeg het via Steven Diepeveen een goede kans. Deze ging mis, waarna Valleivogels nog drie keer toesloeg. ,,We gaven zaterdag niet thuis", concludeerde Van Rijswijk. ,,Aankomend weekend moet mijn ploeg antwoorden met een goed resultaat, anders kan dat zomaar onze laatste wedstrijd in de tweede klasse zijn geweest."