• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Vragen blijven onbeantwoord bij verliezend De Merino's

VEENENDAAL Met nog één duel op de wedstrijdkalander, hunkert iedereen bij De Merino's naar de zomerstop. De lach is verdwenen, het straalt geen plezier meer uit en ook het voetbal is niet wat het geweest is. Wie je op het sportcomplex ook vraagt waar dat aan ligt, niemand weet het antwoord. Tegen SVL ging het dan ook terecht met 1-2 onderuit en is het einde eindelijk in zicht.

 

Jeroen van der Veer

 

Zonder enkele emotie stapte de ploeg van Henne Oostermeijer na het laatste fluitsignaal van het veld. Waar bij de 1-2 in de 85ste minuut geen vreugde werd getoond, was er ook geen emotie te zien na opnieuw een verliespartij. Niets lijkt er meer over van de voetbalmachine die het voor de winterstop was, weet ook Anass Lahnine. ,,Hoe kan dit?"

 

Tja, hoe kan dat? Van voorzitter tot aan de hoofdtrainer, van aanvoerder tot de vaste supporter; niemand lijkt het antwoord te hebben. Ligt het aan de onderlinge sfeer, zijn het toch de grote hoeveelheid blessures of is het stomweg pech? ,,Als ik het antwoord had, dan konden wij er iets aan doen", spreekt de aanvaller na afloop. ,,Ik word er ook moedeloos van."

Een schijnend voorbeeld was misschien wel Sebastiaan Klein. Oké, de middenvelder had wat pijntjes voor de wedstrijd tegen SVL, maar kon er dan geen inzet getoond worden? Waarom steeds de wegwerpgebaren? ,,Het heeft geen zin om naar spelers individueel te kijken", sprak middenvelder Joop de Bruin professioneel. ,,Hij haalde misschien niet zijn niveau, maar dat doen wij allemaal al weken niet."

 

Bij een ploeg die in de hoek van de klappen zit valt het kwartje vrijwel nooit de goede kant op. Zo wist Jeffrey Terschegget in vrije positie niet raak te koppen en ook Patrick Donkevoort wist De Merino's voor rust niet op voorsprong te schieten. 

Pas in de tweede helft wist SVL zijn overwicht te benutten en kwam het gelukkig op 0-1. De koppies gingen daarna nog meer hangen en de 0-2 was dan ook een logische afspiegeling van wat er op het veld gebeurde. 

 

Door de invalbeurt van Przemysław Szeller kwam er toch iets meer passie in het veld, maar na zijn 1-2 in de 85ste minuut leken alleen hij en Joop de Bruin de spelers die graag voor een punt gingen strijden. Dat Szeller dan ook, na zijn invalbeurt van tien minuten, tot Man van de Wedstrijd werd benoemd, was alleszeggend. 

,,We zijn het al weken helemaal kwijt", baalt Lahnine. ,,Het ontbreekt aan de echte sportmentaliteit en daarnaast hebben wij een smalle selectie. Blessures kunnen amper worden opgevangen en op de training zijn daardoor weinig spelers. Trouwens, hoor mij nou. Dit klinkt wel als een heel slap excuus. Ach, ik weet het ook niet. Laat het seizoen maar afgelopen zijn en dan kunnen we volgend jaar aan iets nieuws beginnen. Deze groep kan echt wel voetballen hoor."