• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Voetbalclubs maken zich op voor spannend slot

VEENENDAAL Het voetbalseizoen nadert zijn hoogtepunt en bij elke club is het nog altijd ongekend spannend. De een speelt voor promotie, terwijl de ander zich uit een dal probeert te knokken om zo niet te degraderen. Het zijn dan ook met recht Finaleweken te noemen.

Jeroen van der Veer

 

Bij GVVV is de focus maar op één plek gericht; plaats zeven in de topklasse. Na het 0-0 gelijkspel tegen Lisse blijft het samen met Rijnsburgse Boys op de plek staan die recht geeft op promotie naar de Tweede Divisie. Beide ploegen hebben met nog drie duels te spelen 39 punten en op de slotdag van de competitie treffen zij elkaar in Veenendaal. Voorafgaand aan het duel moet GVVV nog afrekenen met Katwijk en IJsselmeervogels. Het mag daarin één keer puntverlies lijden, want dat kan op de laatste speeldag tegen de directe concurrent rechtgezet worden.

 

PERIODETITEL Hoofdklasser DOVO won eindelijk weer eens een uitwedstrijd en daardoor heeft de nummer vier nog altijd één punt voorsprong op Eemdijk. Als DOVO over drie wedstrijden nog altijd op die plek staat, pakt het hoogstwaarschijnlijk een periodetitel en maakt het nog altijd kans op promotie. Zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen Bennekom en het weekend daarna ontvangt het thuis laagvlieger LRC. Op de slotdag treft het ODIN'59, die nog altijd om de titel speelt.

WACHTKAMER Of De Merino's zijn goede seizoen in de eerste klasse kan belonen is nog een groot vraagteken. Ook in deze klasse lijkt de nummer vier positie recht te geven op de nacompetitie, maar deze wordt bekleed door Roda'46, Geinoord én De Merino's. De ploeg van Henne Oostermeijer kan met nog drie duels op het programma aan de bak. Het treft eerst nummer drie Breukelen, daarna laagvlieger Roda Boys en sluit het af tegen Roda'46. De fans van De Merino's zullen dus naast hun eigen wedstrijd ook  de concurrentie in de gaten moeten houden. 

KAMPIOENSCHAP In de gemeente is er één club die strijdt om de titel en dat is VRC. Met drie punten achterstand is in de derde klasse nog alles mogelijk. Helemaal als je bedenkt aankomend weekend het duel tussen de nummer één en drie op het programma staat. Zelf krijgt het op papier nog drie mindere tegenstanders. Zaterdag kan dus wel eens heel belangrijk voor VRC gaan worden.

 

NACOMPETITIE OF NIET Gaat Panter of Veenendaal in de nacompetitie voor degradatie spelen? Momenteel heeft Panter de beste papieren en staat het met drie punten voorsprong boven buurman Veenendaal. Verandert dat niet, dan is Panter veilig en krijgt het seizoen voor Veenendaal nog een vervelend staartje.

Aanstaande zaterdag moet het voor Veenendaal gebeuren, als het mededegradatiekandidaat VCA treft. Daarna krijgt het titelkandidaten Advendo'57 en VRC voor de kiezen. Ook Panter treft dit weekend een laagvlieger. Van Keizerstad moet er eigenlijk gewonnen worden, omdat daarna ESA en titelkandidaat CDW op het programma staan.