• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Verliezend Panter al bezig met nacompetitie

VEENENDAAL Met nog drie wedstrijden te gaan is Panter al voorzichtig bezig met de nacompetitie en daar verandert de 0-4 nederlaag tegen Achterveld niets aan. De ploeg van Ronald de Roos heeft een marge van vijf punten ten opzichte van SVMM en mede daarom werden er zaterdag geen onnodige risico's gelopen. Spelers met lichte klachten werden gewisseld, de handrem ging erop bij een 0-3 tussenstand en na afloop werd direct benadrukt dat er geen man over boord was.

Jeroen van der Veer

Had Panter zich dan al neergelegd bij een nederlaag tegen Achterveld? Nee, dat zeker niet. Een tegentreffer na twee minuten zorgde er echter wel voor dat de Veenendalers niet al te veel illusies hadden en dat terwijl het redelijk mee kon in de partij. ,,Maar", baalde Gianluca Inzitari wel. ,,Je zag dat enkele spelers vandaag niet thuisgaven. Vechten we niet met z'n allen, dan zijn wij maar een matig ploegje. Dat is tegen Achterveld gebleken."

GELOOF En dat is zonde. Want ondanks de snelle tegentreffer, wist Panter door een flinke dosis wilskracht het de bezoekers lastig te maken. Helaas ontbrak het aan stootkracht voorin. De afwezigheid van Gerrold van Geenhuizen en Aron de Kaste was een groot gemis en ondanks dat Martin Rozeboom echt zijn best deed, kon de aanvalsleider zichzelf nauwelijks op positieve wijze onderscheiden.

Na de 0-2 in de twintigste minuut kreeg Panter ook mogelijkheden. Mike Willemse bijvoorbeeld. De rappe aanvaller kreeg een prima kans, maar zijn schot verdween over het doel. ,,Zolang het 0-2 bleef, had ik geloof in een resultaat", aldus de ervaren Inzitari. ,,Wij waren zeker niet slechter dan Achterveld."

PERIODETITEL Daarbij had Panter niet altijd het geluk mee. Zo zag de scheidsrechter een handsbal over het hoofd, al moet Inzitari eerlijk bekennen dat het discutabel was. ,,Je kan hem geven, maar ook niet."
In de tweede helft kreeg Peter Doornenbal de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. De linksbuiten kwam naar binnen, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Hierdoor bleef de 1-2 uit en liep Achterveld in de slotfase zelfs uit tot 0-4. Toch was er na afloop geen wanklank te horen en weet Panter dat ze de periodetitel nog altijd in eigen handen heeft. 

Toch moet Panter zichzelf nog niet rijk rekenen. De duels tegen Lienden (de nummer drie van de ranglijst), Vriendenschaar (de koploper) en buurman Musketiers zijn alles behalve eenvoudig. ,,We zijn nu iedereen aan het klaarstomen voor de belangrijke wedstrijden. We hebben vijf punten voorsprong en de concurrentie moet ook maar zien te winnen he. Daarom namen we vandaag bijvoorbeeld ook geen risico met Gerrold en Aron, al werden zij tegen Achterveld wel gemist. We waren simpelweg te machteloos voorin."

ECHTE KERELS Een periodetitel zou een enorme kers op de taart zijn voor de vertrekkende Ronald de Roos. De oefenmeester begon met zijn ploeg dramatisch aan het seizoen, maar knokte zich in de laatste weken knap terug. Mede hierdoor doet het nog altijd mee om de prijzen en dat zal betekenen dat De Roos met opgeheven hoofd kan vertrekken. Het worden dan ook spannende weken, waarbij Panter moet laten zien dat het echte kerels zijn. Die er staan wanneer het moet.