• Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Veenendaal voert de druk op VRC op

VEENENDAAL Binnen zeven minuten was het duel tussen Veenendaal en Advendo'57 eigenlijk al gespeeld en kon het afwachten wat VRC zou doen. De twee Veenendaalse ploegen zijn in een titelstrijd verwikkeld en door de 4-2 overwinning en de nederlaag van VRC heeft de ploeg van Arco van Elst nog maar een achterstand van twee punten. ,,De druk ligt bij hun", was de oefenmeester duidelijk.

Jeroen van der Veer

Door treffers van Sjoerd Snijders, Sander van de Laan en Jordy van Olderen stond na acht minuten al een 3-0 voorsprong op het bord. ,,Een fantastisch begin", drukte Van Elst het nog voorzichtig uit. Elke kans vloog erin en Advendo'57 wist niet wat het overkwam. 

,,In de rust heb ik mijn spelers wel gezegd dat een tegentreffer de wedstrijd kon doen veranderen", aldus Van Elst, die zijn ploeg stand zag houden. Na een uur spelen gooide Sven van Asselt het duel in het slot en waren de twee tegentreffers enkel en alleen voor de statistieken. ,,Wij moeten nu twee duels winnen en afwachten wat VRC doet", aldus Van Elst. ,,Zij spelen bijvoorbeeld nog bij UNIVV en daar hebben wij gelijk gespeeld. Dat kwam niet omdat wij minder waren, maar vooral omdat zij een goed ploegje hebben. Onze hoop is dus eigenlijk gevestigd op hun."