• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Veenendaal pakt de koppositie na kraker (update)

VEENENDAAL Door de 2-0 overwinning op Candia'66 is het Veenendaal gelukt de koppositie in de vierde klasse te pakken. Tegen de directe concurrent speelde het een lastige wedstrijd, maar besliste het hechte collectief het duel in Veenendaals voordeel. ,,We gaven achterin niets weg en we weten dat wij spitsen hebben die altijd scoren."

 

Jeroen van der Veer

 

Op een volgepakt sportpark stond het duel bol van de spanning. Dat was dan ook de voornaamste reden dat de beginfase van het duel rommelig was. Onder de felle lentezon was het vooral Candia'66 dat liet zien dat het niet voor niets op de eerste plaatst stond. ,,We waren toch wat nerveus", bekende verdediger Stephan van Grootveld na afloop. ,,Als we vandaag verloren, was onze inhaalrace voor niets geweest."

 

WAKKER Na enkele kleine speldenprikjes van de ploeg uit Rhenen, leek Veenendaal wakker te zijn geschud. De vleugels, waar Gert Jan Snijders en Dennis Quint continu voor dreiging zorgden, werden meer gevonden. Toch kon het geen enkele keer de veelscorende Tim Boogers vinden, waardoor een treffer uitbleef.

 

Ook een goede mogelijkheid van Dennis Quint werd van de doellijn gehaald, waarna Nico van Kersteren de bal één op één met de keeper ook niet tegen de touwen kreeg. ,,Zij waren aan de bal misschien iets beter, maar dat was tot de zestien. Daarna kwamen ze er niet doorheen."

 

KLUTS Pas na een half uur spelen werd het duel opengegooid. Een vrije trap van specialist Jeroen Veens kwam via de kluts doeltreffend tussen de palen.

 

VRIJE ROL Het spel ging vervolgens op en neer, waarbij Veenendaal niet wist of het moest consolideren of dat het moest doordrukken. De twijfel leverde enkele mogelijkheden voor Candia'66 op, maar gescoord werd er niet. ,,Onze verdediging is dan wel jong, maar het staat als een huis", aldus de laatste man, die met zijn 18 jaar een van de jongste is. ,,Ik krijg van Arco van Elst een vrije rol en moet de verdediging neerzetten. Die rol bevalt mij wel en volgens mij ging het vandaag ook wel aardig hé?"

 

Mede door het uitstekende verdedigen van de jonge mandekkers bleef het na de rust ook uit de gevarenzone. Natuurlijk drukte Candia'66 wel, alleen gaf de blauwgele muur geen krimp.

 

Zonder de aanwijzingen van trainer Arco van Elst, die door de uitstekende scheidsrechter van 21 jaar werd weggestuurd, kreeg Veenendaal door dat snel de 2-0 op het bord moest komen. ,,Want zij begonnen toch wel wat te drukken", merkte ook Stephan van Grootveld.

 

ALTIJD SCOREN En dus keken Dennis Quint en Tim Boogers elkaar aan, stonden de twee spelers in vorm op en besliste zij het duel. Na een schitterende actie van eerstgenoemde kon Boogers de bal in de zeventigste minuut snoeihard tegen het net schieten. ,,Het is voor ons heerlijk voetballen. Als wij de boel achterin dicht houden, weten wij dat we winnen. Wij hebben namelijk aanvallers die altijd scoren."

 

Het offensief van het makke Candia'66 bleef uit en daardoor pakte Veenendaal de koppositie in de vierde klasse. Een beloning van een enorme sprint, die de ploeg inzette nadat het in het begin van het seizoen zelfs enige tijd onderin te vinden was. ,,Nu is het zaak om de rest van de duels ook te winnen. Na zo'n inhaalrace verdienen wij het om kampioen te worden, maar dat wordt niet makkelijk. We moeten scherp blijven, al smaakt deze overwinning heerlijk."