• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Veenendaal houdt hoop levend

VEENENDAAL In een seizoen waarin het nu al een flinke tijd ongeslagen is, heeft Veenendaal voor het eerst even moet slikken. In de nacompetitiewedstrijd tegen DEV Doorn kwam het na 90 minuten niet verder dan 2-2, waardoor het in de finale van aanstaande zaterdag nog één keer alles moet geven. ,,Je moet er toch niet aan denken dat wij straks met lege handen staan?"

 

Jeroen van der Veer

 

Aan het woord is trainer Arco van Elst, die zijn ploeg tot twee keer toe op een achterstand zag komen. ,,En daarom vind ik ook dat wij blij moeten zijn dat we nog leven", aldus Van Elst. ,,Zij waren zeker niet minder, al denk ik wel dat zij op hun maximale speelden."

 

Dat deden de Veenendalers niet en daardoor werd het geen goede wedstrijd. Vlak voor rust moet het ook toezien hoe DEV Doorn vlak voor rust op voorsprong kwam. ,,Een corner werd door onze doelman gepakt en daarna werd hij geduwd. Ja, toen liet hij los en was het een makkie voor hen om te scoren", baalde aanvaller Tim Boogers. ,,Ik snapte niet dat dit geen overtreding was."

In de kleedkamer sprak Van Elst duidelijke taal en niet lang na rust stond het alweer 1-1. Terwijl Jeroen Veens normaal de aangewezen man is voor de vrije trappen, schoot nu Stephan van Grootveld raak. ,,De keeper dacht ook dat Jeroen hem nam, waardoor de muur voor een linkspoot werd neergezet. Stephan zag het gaatje en draaide de bal kinderlijk eenvoudig binnen", glunderde Boogers. 

 

Maar er was nog niet goed en wel afgetrapt of DEV had opnieuw een voorsprong te pakken. ,,We speelden echt onder ons niveau", mopperde Van Elst. ,,Het tweede doelpunt valt door een persoonlijke fout en dat mag in deze fase van de competitie niet gebeuren. Nu moet je er staan en wij gaven soms niet thuis."

Desondanks toonde het opnieuw veerkracht en kwam het weer langszij. Na een inworp kwam de bal op de hand van een DEV Doorn-speler en wees de scheidsrechter naar de stip. ,,Normaal neem ik hem", begint Tim Boogers aan zijn uitleg. ,,Nu vroeg Jordy van Olderen of hij hem mocht nemen. Hij was zo overtuigd en maakt hem ook. Helemaal mooi."

 

Door het gelijkspel is de return van aanstaande zaterdag enorm spannend, beseft ook Van Elst. ,,Dan telt alleen de winst. De druk is hoog, maar wij moeten onszelf belonen. Wij zijn zo'n twintig duels ongeslagen en het kan dan toch niet zo zijn dat wij straks met niets staan?"