• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Veenendaal heeft een eenvoudige middag

VEENENDAAL In de thuiswedstrijd tegen UniVV heeft Veenendaal overtuigend met 4-0 gewonnen. De basis van de overwinning werd gelegd in de eerste helft, waar vooral Gert Jan Snijders met twee treffers een groot aandeel had. Toen de lange aanvaller geblesseerd naar de kant moest, zakte het niveau weg en speelde Veenendaal het professioneel uit. ,,Wij speelden bij hen gelijk en winnen nu vrij eenvoudig. Dan hoor je mij niet klagen over de slechte tweede helft", sprak trainer Arco van Elst na afloop. 

Jeroen van der Veer

Het begon de wedstrijd tegen het studententeam wat tam, maar de Veenendaal-machine kwam vervolgens redelijk op stoom. Na de 1-0 van Gert Jan Snijders, met een kleine twintig minuten op de klok, deed de lange aanvaller drie minuten later het kunststukje over. Tim Boogers, de geblesseerde spits, nam de rol als 'stadionspeaker' op zich en hij was nog niet uitgesproken of hij kon een derde treffer omroepen. Een afstandsschot van Luuk van de Lustgraaf zorgde ervoor dat het duel na 23 minuten gespeeld was. 

,,We kregen daarna alle ruimte", merkte ook middenvelder Vincent van de Weerdhof. ,,Heerlijk voetballen toch? We hadden de bal en konden doen en laten wat we wilden."

Toch deed het er vrij weinig mee en alleen een schitterende vrije trap van Stephan van Grootveld was nog een hoogtepuntje in de tweede helft. Daarnaast trof Sven van Asselt twee keer het aluminium. Desondanks had de opvallende kijker een mooie middag kunnen hebben, als het op het spel van Van de Weerdhof had gelet. Hij gaf een masterclass één keer raken en was de spelbepaler bij de thuisploeg. ,,Ik heb hier het plezier weer helemaal teruggevonden", sprak hij na afloop tevreden.

Het thuispubliek kan echter maar een seizoen van hem genieten, want De Merino's heeft hem voor volgend seizoen al opgepikt. De club maakte deze week bekend dat Aron de Koning en Arien Bakkenes van DOVO overkomen en daarmee zou de Veenendaal-speler de concurrentiestrijd moeten aangaan. Als de vraag komt of hij al spijt heeft van zijn overgang, ontstaat er een grote lach.

,,Nooit", zegt hij stellig. ,,Natuurlijk is het hier leuk voetballen met mijn vrienden en heb ik plezier, maar bij De Merino's is het toch twee niveaus hoger. Ik heb zelf ook met Aron en Arien gesproken en vind het top dat ze komen. Ook dat zijn vrienden en van concurrentie wordt niemand slechter. Maar dat is volgend seizoen pas. Eerst presteren met Veenendaal, want een periodetitel is zeker haalbaar als we zo doorgaan."

* Archieffoto, later actuele foto's.