• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • 5-0

    Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Veenendaal 'gemakkelijk' ronde verder in nacompetitie

VEENENDAAL Veenendaal-trainer Arco van Elst was aan het begin van de wedstrijd al licht optimistisch: ,,Met deze temperaturen -van 32 graden- zijn wij voetballend in het voordeel." En zijn ploeg wist het waar te maken. Met een monsterscore van 6-2 zaterdagmiddag op thuisterrein en eerder al een krappe overwinning van 1-3 in de uitwedstrijd tegen FZO vliegen de Veenendalers de finaleronde in, om te strijden voor een plekje in de derde klasse.

 

Marc Satijn

 

Volgens Van Elst had zijn ploeg voorafgaand aan de tweede wedstrijd tegen FZO maar één heldere taak: zo snel mogelijk de bal in de netten van de tegenploeg krijgen om de druk hoog te houden. Zo geschiede al direct in de vierde minuut van de wedstrijd, toen Tim Boogers de Zeisterse doelman wist te passeren. Maar daar bleef het niet bij, want nog geen tien minuten later gaf FZO Veenendaal-speler Gert Jan Snijders te veel ruimte door hem vrij op de doelman af te laten lopen: 2-0.

 

Met die twee punten op het scorebord gingen de teams terug de kleedkamer in om bij te komen van de eerste helft. Dat bijkomen bleek alleen te zijn gelukt bij de Veenendaalse ploeg, want twee minuten na rust zette Jordi van Olderden de 3-0 op het bord. Hoe gefrusteerder Zeist werd -ondanks dat de snelheid in het spel bij beide ploegen afnam- hoe meer doelpunten Veenendaal wist te maken. Al snel volgde Boogers met de 4-0 en trapte in de zestigste minuut aanvoerder Jeroen Veens keurig de bal in de netten: 5-0.

 

VERMOEIDHEID De overtreffende 6-0 mocht uiteindelijk ook op naam van Boogers komen te staan, die direct werd bestempeld als 'Topscoorder Gelderland'. Maar -of het een gunfactor was, of pure vermoeidheid- Veenendaal gaf in de laatste paar minuten van de wedstrijd FZO de kans om tevens een tweetal doelpunten te maken, waardoor de eindscore op 6-2 uitkwam. Baten mocht het niet, want de Zeistenaren dropen af en de Veenendalers mogen zich nu opmaken voor de volgende ronde, waar ze DEV Doorn zullen treffen.

 

JONGE PLOEG Veens had deze 'monsterscore' niet verwacht. ,,Vorige week vond ik het zeker geen slechte ploeg." Met een uiteindelijk opgetelde score van 9-3 wil de aanvoerder deze halve finale toch niet als 'makkelijk' bestempelen. ,,Uiteindelijk kan je zeggen dat het ruim is, maar we pakken het gewoon goed op. We gingen voor de eerste plek, maar zijn tweede geworden…"

 

Volgens hem is de jonge groep vooral 'erg gretig' en is de kans om door te stromen naar de derde klasse dan nu ook 50-50. ,,DEV heeft ook een goede ploeg, maar wij scoren makkelijk. En ook achterin staat het goed…", zegt hij vol vertrouwen.

 

Trainer Van Elst heeft nu maar één doel voor ogen: over twee wedstrijden concurrent DEV Doorn uitschakelen. ,,We hebben al wel gekeken naar hoe zij spelen, maar wij moeten gewoon ons eigen spelletje spelen… niet van de tegenstander uitgaan", aldus de trainer. Hij wil nu dat de 'koppies de goede kant op komen' en dat iedereen 'fris in het hoofd wordt'. ,,We zijn nu zoveel wedstrijden ongeslagen… daar moeten er nog twee bijkomen. Dan is er over twee wedstrijden een groot feest; zeker als je weet waar wij als ploeg vandaan zijn gekomen."