• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'Veenendaal is een fantastische club'

VEENENDAAL Over de 4-0 nederlaag op de slotdag van de competitie praat niemand bij Veenendaal meer. De dag stond in het teken van de vertrekkende oefenmeester Arco van Elst, die na drie jaar afscheid nam. Hij zorgde ervoor dat Veenendaal een stabiele derde klasser werd en zelfs twee seizoenen lang meespeelde om de prijzen. ,,Veenendaal is echt een fantastische club."

Jeroen van der Veer

Na de 4-0 nederlaag bij Focus dacht Arco van Elst dat het er voor hem op zat. Op het voetbalveld werd na de nederlaag met de jongens wat gedronken en werd er gesproken. Toch werd hij bij terugkomst in de kantine van Veenendaal verrast. ,,Mijn hele familie was er en vrijwel alle mensen van de club ook. Ik heb vaak een hele grote mond, maar ik stond toen wel even met tranen in de ogen."

,,Maar", zegt de echte sportman direct. ,,Ik baal wel van die 4-0 nederlaag. We hebben iedereen laten spelen, want er stond toch niets op het spel. Maar goed, dat verlies vergeet je al snel als je al die mooie mensen bij elkaar zit. De club zit in mijn hart en gaat er nooit meer uit."