• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Veenendaal in de wachtkamer

VEENENDAAL De titelstrijd in de vierde klasse gaat beslist worden op de laatste wedstrijddag. Doordat Veenendaal van Musketiers won en Candia'66 eenvoudig won bij Echteld, staat de ploeg van Arco van Elst nog altijd één punt achter de eerste plaats. ,,Ik had vandaag op Echteld gehoopt, maar helaas."

 

Jeroen van der Veer

 

Voor een trainer die net met 4-0 van Musketiers won, klonk Van Elst aangeslagen. Alle hoop was gevestigd op het stugge Echteld, maar na tien minuten stond Candia'66 al op een 0-2 voorsprong. ,,Dan weet je langs de kant ook genoeg. Volgende week spelen zij tegen Fortissimo en hopelijk verspelen ze daar punten."

De sombere houding kwam vooral door het feit dat Van Elst met zijn ploeg nog altijd ongeslagen is. Sinds zijn aanstelling verloor het geen een keer, maar lijkt het toch met lege handen te staan. ,,Toen ik begon zou je direct tekenen voor een periodetitel. Nu voelt het voor ons als troostprijs."

Toch herpakte de trainer zich bij het perspraatje en kwam het besef dat de ploeg promotie nog in eigen handen heeft. ,,Stel Candia'66 laat geen punten liggen, dan moeten wij onder mij maar echt ongeslagen blijven. Dat betekent dat wij de nacompetitie winnen en alsnog promoveren."

 

Tegen Musketiers kwam het via Stephan van Grootveld op 1-0 en na rust wisten ook Gert Jan Snijders, Dennis Quint en Jordy van Olderen te scoren.