• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Veenendaal billenknijpend naar zege

VEENENDAAL Waar Veenendaal over het algemeen dit seizoen zeker drie keer per wedstrijd scoort, liet het dit zaterdag tegen Kesteren na. Het was direct enorm spannend en door een treffer van Gert Jan Snijders werd er dan ook maar nipt gewonnen. ,,Hierdoor blijven wij bovenaan en dat is wat momenteel telt."

 

Jeroen van der Veer

 

Aan het woord is Arco van Elst, die niet lang na de wedstrijd nauwelijks nog een stem had. ,,Dat komt door de spanning", was zijn uitleg. ,,We maken het onszelf onnodig moeilijk. Van zo'n ploeg moet je met een paar doelpunten verschil winnen, alleen dan moet je wel een treffer maken. Doe je dat niet, dan wordt het billenknijpen."

Dat laatste werd het, want ondanks dat Snijders de ploeg op 1-0 wist te brengen, bleef Veenendaal angstig. ,,Je weet dat je altijd een kans weggeeft en daarom was het zeker spannend. Zij halen een paar keer de bal van de lijn en wij raken de lat, tja dan is het bijna wachten op dat moment dat zij de gelijkmaker produceren. Gelukkig gebeurde dit niet, waardoor je wint."

Aanstaande zaterdag wacht de absolute kraker tegen VVA Achterberg. Beide ploegen staan met 48 punten op de eerste plaats. Een echte Finaleweken-wedstrijd dus, om 15:00 uur in Achterberg.

 

*Archieffoto