• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VCV toch nog niet gedegradeerd

VEENENDAAL Chaos troef in de topdivisie bij het volleybal. Grootste gevolg: de VCV-mannen zijn toch nog niet gedegradeerd, waar daar zaterdagavond wel vanuit gegaan werd.

Probleem in dit hele verhaal ligt in Tilburg. De volleyballers uit Tilburg, concurrent van VCV in de degradatiestrijd, boekten een knappe en onverwachte overwinning op Webton Hengelo. Zaterdagavond werd de uitslag van 3-1 naar buiten gebracht via de officiële kanalen van de volleybalbond. Een uitslag waarmee VCV degradatie niet meer zou kunnen ontlopen.

Maar toen werd het zondag en toen dook dit bericht op bij volleybalkrant.nl. De uitslag in Tilburg was niet 3-1, maar 3-2. De winst was wel voor de Tilburgers, maar die ene extra set voor Webton Hengelo heeft grote gevolgen voor VCV. Want waar degradatie een feit leek, is er nog hoop.

Tilburg staat op de ranglijst twee punten voor op VCV. De Veenendalers kunnen daardoor komende zaterdag nog op gelijke hoogte komen met de Brabanders. VCV moet dan zaterdag de volle buit pakken in het laatste competitieduel bij Inter Rijswijk. Tilburg daarentegen mag geen punt meer pakken in hun laatste duel bij Dynamo 2.