• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VCV op jacht naar plek tien

VEENENDAAL Het worden spannende en allesbeslissende weken voor VCV. De volleyballers zijn met Tilburg in de strijd om de tiende plek en de Veenendalers willen er alles aan doen om aan het einde van de rit daar te staan. Weet het op die plek te eindigen, dan degradeert het niet en is de missie volbracht. Helaas voor de volleybalheren kon het zaterdagavond niet stunten; titelkandidaat ZVH bleek met 0-3 veel te sterk.

Jeroen van der Veer

,,Nee, ik wil niet spreken van Finaleweken", lachte Wouter van Ark na afloop van de wedstrijd, doelend op het project van de VeenendaalseKrant, waarbij elke sportontknoping wordt gevolgd in tekst en beeld. ,,Ik noem het voor ons liever weken waarin wij kunnen laten zien dat we progressie geboekt hebben. Dat al die uren werken, zwoegen en trainen niet voor niets zijn geweest."

Waar de ervaren speler midden in het seizoen nog wel eens (zeer) kritisch kon zijn over het proces, is Van Ark nu volledig veranderd. Hij geniet van het spelletje, het talent om zich heen en de supporters op de tribune. Toch beseft ook hij dat je hiermee geen punten wint en dat VCV in de resterende wedstrijden vol aan de bak moet. ,,Wil je het doel halen, moet je denk ik twee van de drie wedstrijden winnen. Een lastige klus, maar zeker niet onmogelijk."

Zelf kijkt Van Ark er naar uit, want dit zijn de potjes waarvoor hij als kleine jongen op volleybal is gegaan. De 0-3 nederlaag van zaterdagavond was hij dan ook al weer snel vergeten. De 19-25, 17-25 en 15-25 waren terechte setuitslagen en ZVH was simpelweg te sterk. ,,Weet je wat het is", sprak hij, terwijl achter hem de zaal leeg liep. ,,Potjes die ergens om gaan zijn het mooist. Nu moeten we het laten zien. Onze coach zei het mooi; we moeten er een feestje van maken. Onbevangen spelen, plezier hebben en punten binnen harken. Dat kunnen wij en dan staan we hopelijk aan het einde van de rit op de tiende plaats."