• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: VCV kan koploper niet bedwingen

VEENENDAAL Voor de volleybalvrouwen van VCV was er zaterdag geen goed resultaat. Tegen koploper NVC werd het in de eigen hal 1-3 en ondanks dat de nederlaag te verklaren was, baalde coach Peter Spoelstra. ,,Ik had gehoopt dat het verschil tussen beide ploegen kleiner was. Helaas bleek dit niet het geval."

In de eerste set zag Spoelstra het eigenlijk al gebeuren. De bezoekers hadden de beschikking over twee enorm lange vrouwen en daarmee had VCV het lastig. Door de 19-25 eindstand in de eerste set liep het al direct achter de feiten aan en ook de tweede set werd een prooi voor de titelkandidaat. ,,In de derde lukt het ons opeens wel en win je overtuigend met 25-13", analyseerde Spoelstra. ,,Het leek er even op of we terug konden komen in de partij, maar helaas..."

Want door 16-25 trok NVC de partij definitief naar zich toe en moest VCV een nederlaag slikken. Geen man over boord, weet ook Spoelstra. ,,Welnee. We staan nog altijd op een keurige derde plaats, al staat alles wel dicht op elkaar. Onze laatste drie potjes zijn tegen ploegen uit de middenmoot en daar verwacht ik wel punten te pakken. Hopelijk sluiten we het seizoen op die manier goed af en als dat lukt, kunnen we meer dan tevreden zijn."